Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van de Beek wil nog geen felicitaties in ontvangst nemen

Wij zijn blij met Donny van de Beek. Blij met zijn optreden tegen Dinamo Kiev, maar zeker ook met zijn teksten in de nabeschouwing. Ajax is er na de 3-1-zege op Dinamo Kiev namelijk nog niet, weet de middenvelder, die het nog te vroeg vond voor felicitaties.

23 augustus 2018 - 09:55
UsershyraDesktopajax_dataimagesd3b0907f1081966590645f2b5a2324d1_normal
Mooi, Van de Beek spreekt realistische teksten! © Pro Shots

Voor de draaiende camera van de NOS zien we een realistische Van de Beek, die heus tevreden is met wat zijn ploeg in een kolkende Johan Cruijff Arena liet zien. Toch moet de feestneus snel af. “Ik denk dat we een prima wedstrijd hebben gespeeld. Dit is een prima uitgangspositie voor de return, al moeten we in Kiev nog heel scherp zijn.”

Rake woorden, want ondanks een dikke zege, bleek Dinamo Kiev een taaie opponent en die tegengoal viel toch. Van de Beek weet wat zijn ploeg te doen staat. “Ik vond ons uiteindelijk de betere ploeg, maar zij kregen wel degelijk kansen. Het viel gelukkig allemaal goed onze kant op, maar ik denk dat we daar echt een goal moeten maken.”

De avond begon voor Van de Beek als een mooie droom: al na twee minuten zag hij zijn naam op het scorebord. “Het was een mooie aanval. We kregen wel een beetje hulp van de keeper, laten we eerlijk zijn. De bal kwam een beetje onder mij, waardoor ik ‘m wat moeilijk kon plaatsen. Maar goed, hij ging erin en dat telt uiteindelijk. Nee, het was niet mijn mooiste goal, haha.”

Vlak voor tijd ging Van de Beek naar de kant en de stadion maakte van dat moment gebruik om de Ajacied nog maar eens flink toe te zingen. Het doet de jonge middenvelder allemaal goed. “Tuurlijk, ik ben hartstikke blij. Als je even niet speelt en je staat erin, dan wil je het graag laten zien.”

Dinsdag 28 augustus speelt Ajax de return in het Olympisch Stadion in Kiev. Van de Beek waarschuwt alles en iedereen dat het nog niet klaar is. “We moeten het nu uitspelen in de Oekraïne. Als we niet scherp zijn, dan kan het gewoon heel lastig worden daar. Ze maakten hier toch een goal en dat is wat wij ook moeten doen. We moeten er daar echt vol bovenop en echt scherp zijn.”

Als de NOS-verslaggever van dienst vraagt of Van de Beek alvast felicitaties in ontvangst wil nemen, slaat de Man of the Match deze beleefd af: “Nee, doe nu nog maar niet. Hopelijk volgende week.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >