Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

VDBeek vindt teksten ondanks bewijs 'uit verband gerukt'

Hmm, oké. Donny van de Beek is niet zo blij met de verhalen die rondgaan. De middenvelder uitte na de reservebeurt tegen Standard Luik (2-2) zijn teleurstelling en stelde hardop alle opties open te houden, maar volgens Donny worden zijn uitspraken compleet verkeerd uitgelegd.

12 augustus 2018 - 11:44
UsershyraDesktopajax_dataimages92a76cfbccf77fc55a1124e329152090_normal
Zulke ballen moeten erin, Donny... © Sjoerd Tullenaar

Zoals ieder seizoen wordt het zaak om de juiste mix van spelers te vinden, met name voor de o zo belangrijkste middelste linie. Het is in de openingsweken van het seizoen nog zoeken geblazen. En niet alleen zoeken, maar ook rekening houden... Blessures, WK's, korte vakanties, noem maar op.

Zo kon het gebeuren dat Van de Beek er twee keer naast kwam te staan. Donny moest toekijken op bezoek bij Sturm Graz (1-3) en Standard. Als Donny moet toekijken, is hij nooit zo blij en dat liet hij in Luik ook weten. Het interessante hiervan was dat er een camera draaide.

We hebben precies kunnen horen wat Donny opmerkte. Van de Beek verkocht geen stoere praatjes, maar beginnen over een situatie, eentje die nu anders is en al je opties open houden, dat klinkt niet lekker. Daar valt gewoon niets anders van te maken.

Toch is het volgens Donny allemaal verkeerd uitgelegd, zo heldert hij op in gesprek met AT5. “Het is natuurlijk ook uit zijn verband gerukt,” blikt hij terug op zijn uitspraken. “Ik zal het moeten laten zien, net als iedereen. Dat zal ik ook doen.”

“Ik doe altijd mijn best en ga ook nu weer vol mijn best doen om zo snel mogelijk terug te komen. Ik weet niet of ik mijn plekje weer moet veroveren. De trainer zegt het per wedstrijd te bekijken en ik moet gewoon mijn best doen. Er is hier nog veel te bereiken, dat geldt zeker ook voor mij.”

Misschien was het beter als Van de Beek gewoon had gezegd dat hij in zijn emotie en teleurstelling, na een wedstrijd met een vervelend einde, een wat stomme opmerking had gemaakt. Dit afschuiven op 'uit zijn verband gerukt' klopt ook niet helemaal, want het bewijs staat gewoon op camera.

Donny kon trouwens niet uitleggen waarom het spel tegen Heracles zo onwijs slecht was. “De spirit waarmee we het veld opgingen, was goed, maar we drukten niet door. Ook niet toen we na rust een paar momentjes erop klapten en fel waren. Heracles heeft het goed gedaan, maar dit ligt vooral aan onszelf. We hebben goede spelers, het zal alleen niet vanzelf gaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >