Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag zag een dominant Ajax en roemt teamprestatie

Ajax is terug in Europa en die zekerheid stemt tot tevredenheid. De Europa League is sowieso een feit, maar wellicht wordt het verhaal mooier, want Ajax speelt nog altijd voor plaatsing voor de Champions League. Erik ten Hag wil meer, maar keek met een goed gevoel terug op de 1-3-zege.

02 augustus 2018 - 00:13
UsershyraDesktopajax_dataimages566368a2bdb81d29ea7927161580dcfc_normal
Ten Hag roemt de teamprestatie van zijn ploeg. © Pro Shots

“Wij waren de dominante partij,” stelde de coach voor een draaiende camera van Ziggo Sports. “Voor rust hadden wij de beste en de meeste kansen. We wilden voor die goal gaan en dat hebben we gedaan. Het was wachten op de 0-1.”

Toch had Ajax het de eerste twintig minuten nog best lastig met Sturm Graz, dat duidelijk vocht voor de laatste kans. In de openingsfase liet de thuisclub duidelijk de tanden zien en leek geen moment op de ploeg die een week eerder kansloos was in de Johan Cruijff Arena.

Kansloos waren de Oostenrijkers uiteindelijk toch. Na de openingstreffer van Klaas Jan Huntelaar ging Ajax beter draaien en werd het krachtsverschil tussen beide elftallen goed duidelijk. Het was fijn dat Huntelaar twee maal doel trof, na eerst een grote kans te missen. De spits ging onverstoorbaar door en beloonde zichzelf.

Ten Hag was dan ook prima te spreken over zijn aanvaller, evenals over David Neres. “Zij legden een prima wedstrijd op de mat. Maar de meesten haalden een voldoende. Het was een goede teamprestatie.”

De blijheid bij Ajax is terecht, maar de trainer weet ook dat Standard Luik alweer snel wacht in de derde voorronde van de Champions League. “Dat is een sterkere tegenstander. Zij hebben meer tempo en meer dynamiek. We moeten dus beter laten zien,” klonk het ambitieus uit de mond van de Ajaxtrainer.

“Het eerste doel is nu bereikt. We gaan sowieso de groepsfase in. Maar het is nu niet tijd om te rusten. We willen meer. Ontwikkelen, beleving, plezier, agressiviteit en prestaties. Hier moeten we op voortborduren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >