Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag rept over 'wensloting' en wil met Ajax overwinteren

Hoe luidt de omschrijving als je in de Champions League wordt gekoppeld aan de club die je graag wilde? “Een wensloting,” aldus Erik ten Hag. De trainer heeft een verleden bij het tweede elftal van Bayern München en mag het nu in dienst van Ajax opnemen tegen de hoofdmacht.

30 augustus 2018 - 20:40
UsershyraProjectsajax_dataimagesc73358af2596523e0003f6aff6c4d6df_normal
Overwinteren in Europa wordt de nieuwe missie van Ajax. © Pro Shots

Bayern Munchen heeft in Duitsland een abonnement op het kampioenschap en won in 2013 nog de Champions League. De laatste jaren is het telkens al zo vroeg zeker van de landstitel dat de scherpte in het kampioenenbal vervolgens lijkt te ontbreken.

“Het was een wensloting om tegen Bayern Munchen te spelen. Dat is toch ook een beetje mijn club geworden,” stelt de trainer van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik ken de stad, het stadion, de cultuur. Dat maakt het voor mij extra speciaal.”

Ten Hag is echter het perspectief voor de supporters zeker niet vergeten. “Ik denk dat het ook voor onze fans een mooie tegenstander is. Munchen is goed te bereizen en Nederland tegen Duitsland is altijd mooi. Bayern is voor velen een voorbeeldclub dus het is prachtig om daar tegen te spelen.”

We zouden haast vergeten dat Ajax ook Benfica en AEK Athene tegenkomt. De eerste indruk bij de loting is dat Ajax met Benfica uitmaakt wie er tweede wordt, waarbij het wel eens kan uitmaken welke resultaten tegen de Grieken worden geboekt.

“De ware kracht van Benfica en AEK moet ik de komende tijd ontdekken,” vervolgt Ten Hag. “We willen minimaal derde worden in de poule, maar het liefst uiteraard meer. Het worden schitterende affiches en we spelen tegen Bayern en Benfica in mooie, grote stadions, terwijl je van Athene op voorhand weet dat het een heksenketel wordt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >