Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt Blind tegen: 'Vorm van gemakzucht in Luik'

“Er sloop een vorm van gemakzucht in de ploeg,” luidde de eerste zin die Erik ten Hag uitsprak tijdens het persmoment. Dat is eigenlijk best opvallend, want Daley Blind stelde nog dat de inhaalrace van Standard Luik (2-2) niet kwam door gemakzucht bij Ajax.

13 augustus 2018 - 16:23
UsershyraDesktopajax_dataimagesfffa1817934deb96665fa1e482d9b6f9_normal
Hopelijk zien beide heren wel dezelfde return! © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

“We gingen niet meer volle bak in de tweede helft. Een deel van de ploeg was aan het speculeren, we werden slordig aan de bal, leden balverlies en de kansen die we nog kregen, wisten we niet te benutten,” somt de trainer de tweede helft in België op.

“We leden veel onnodig balverlies, waardoor we tot verdedigen werden gedwongen en gingen dus ook meer speculeren. Dat moet je tegen Standard niet doen, want dan krijg je problemen. Desondanks kreeg Standard weinig grote kansen, vooral schoten van veraf.”

“Gemakzucht? Dat zal er in de return zeker niet zijn, er was in Luik ook geen enkele sprake van. Standard was in de eerste helft al beter en kreeg veel meer kansen: 21 schoten op doel. Veel schoten waren van grote afstand, maar die ene gaat er wel in,” aldus Blind eerder tegenover Ajax Life.

“Ik kan niet zeggen dat Ajax domineerde en wij als gevolg daarvan gemakzuchtig werden. Eerder het tegenovergestelde, denk ik. We weten nu wat Standards krachten zijn en waar we voor moeten waken,” vervolgde de teruggekeerde Ajacied.

Als de één stelt dat er wel sprake was van onderschatting en de ander van niet, hoe maak je dan goede afspraken voor bijvoorbeeld de thuiswedstrijd en voorkom je een herhaling? “Ik weet niet precies wat Daley heeft gezegd, want ik heb het niet gehoord,” reageert Ten Hag op een vraag van Ajax Life.

“Wij hebben met z’n allen over de heenwedstrijd tegen Standard gesproken en de ploeg beelden laten zien. Alle spelers waren het erover eens dat we onze taken en afspraken verwaarloosden.”

Hopelijk trekken Ten Hag en Blind na de return in eigen huis weer dezelfde conclusies, want dit vergroot de kans dat sprake is van een positieve uitkomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >