Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag snapt roulerende trainer van Dinamo Kiev wel

Dinamo Kiev-trainer Aleksandr Khatskevich gaf tijdens het afgelopen weekeinde veel van zijn spelers rust. Dit met het oog op het naderende treffen met Ajax. Een overwinning leverde het niet op: het duel met Chernomorets eindigde in 1-1. Het doet in veel denken aan Ajax’ seizoenstart tegen Heracles.

27 augustus 2018 - 16:11

Net als Erik ten Hag stelde Khatskevich dat het simpelweg noodzakelijk was om flink wat van zijn spelers rust te geven. Negen stuks zelfs! De trainer vond het nodig, zo tussen de wedstrijden tegen Ajax door, maar ook in Kiev was men teleurgesteld over het resultaat. Khatskevich kan bij zijn collega in Amsterdam in elk geval op begrip rekenen.

“Blijkbaar gebeurt het meer,” reageert Ten Hag voor de camera van Ajax TV. “Aan alle betweters in Nederland die het allemaal zo goed weten: het is heel normaal in het internationale voetbal. Er staat veel op het spel en je wilt een topfitte groep hebben. Ik begrijp de coach van Kiev wel.” De coach kreeg na de valse start tegen Heracles (1-1) nog flink wat kritiek te verduren en lijkt hier toch nog even fijntjes op te willen terugkomen.

Of David Neres gespaard wordt is nog even de vraag. De Braziliaan is mee en kan dus spelen. Of dat ook gebeurt, is afwachten. Ten Hag stelt dat je soms risico neemt bij grote wedstrijden waar de belangen groot zijn, maar het moeten geen onverantwoorde risico’s zijn. “We hebben er ook niks aan als David er straks zes weken uitligt,” weet Ten Hag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >