Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt DNA van verdedigers Kiev kapot te spelen

Ajax staat in de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev voor een zware taak. Het moet de laatste linie van de ploeg uit Oekraïne open zien te splijten, maar verdedigen zit in het DNA van de club. Het is er groot mee geworden. “Wij kunnen dat,” stelt Erik ten Hag.

21 augustus 2018 - 17:44
UsershyraDesktopajax_dataimages2a7f2781cef0908c12e6abe189d3a37f_normal
Ten Hag staat met Ajax voor de deur van de Champions League. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Als Ajax het al moeilijk heeft wanneer Heracles Almelo en VVV-Venlo besluiten in te zakken, hoe moet dat dan wel niet gaan als een club van het kaliber Dinamo Kiev de gelederen graag gesloten wil houden? Ten Hag denkt dat Ajax over wapens beschikt.

Dinamo Kiev won binnen de eigen landsgrenzen al vijf keer met 1-0, terwijl het drie keer uitkwam tegen pittige tegenstanders. “Vijf keer met winnen 1-0 winnen, dat zeg in ieder geval iets. Ik denk dat verdedigen in het DNA van de club zit,” stipt de trainer aan.

“We treffen een uiterst gedisciplineerd team, dat goed op de nul kan spelen en goed is in omschakelen: zowel van aanval naar verdediging als andersom. Als we niet snel scoren, moeten we geduldig zijn. Dinamo Kiev is als een sluipschutter die weinig kansen nodig heeft.”

Dinamo Kiev leunt dus graag achterover, Ajax mist de diepgang van David Neres die kampt met een verrekking in zijn hamstring. Is hiermee het wedstrijdbeeld bepaald? Ten Hag hoopt van niet. Hij hoopt ook voordeel te kunnen halen uit de ondergrond.

De grasmat van de Johan Cruijff Arena is nog altijd niet top – de grasmeesters werken klokje rond om het veld in orde te maken – maar het is tenminste een echt grasveld in tegenstelling tot het nepgras waarop Ajax zaterdag voetbalde. En dat is van belang.

“De bal rolt voorspelbaarder, dat is in ons voordeel. VVV besloot ook te ‘handballen’, maar in het eerste halfuur creëerden we vier of vijf kansen. We weten dat we door een verdediging kunnen snijden, ook al is dit in een Europese wedstrijd nog moeilijker,” reageert Ten Hag op Ajax Life.

Ook Dusan Tadic hoopt in te beuken op de vesting die Dinamo Kiev opbouwt voor het eigen doel. “Wij weten dat we Dinamo Kiev pijn kunnen doen en geven alles om ze ook daadwerkelijk pijn te doen. We moeten ze ook pijn doen. Verder hoop ik op een goede sfeer, dat onze supporters alles geven, net als wij op het veld.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >