Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoopt dat kwartje bij Johnsen is gevallen

Thuis tegen Dinamo Kiev zat hij al op de bank en zaterdag mocht hij zelfs invallen tegen FC Emmen. We hebben het over Dennis Johnsen, de twintigjarige Noorse flankspeler die tot dusver veel te weinig liet zien wat hij in zijn mars heeft.

26 augustus 2018 - 07:37
UsershyraDesktopajax_dataimages4b260a7d98af471ba6e1787e8c4c5a95_normal
De potentie is er heus, maar is het genoeg? © Pro Shots

Sterker nog: Erik ten Hag ging stevig de strijd aan met de jongeling en ook Jong Ajaxtrainer Michael Reiziger haalde Johnsen al eens na veertig minuutjes spelen naar de kant. De coach wilde er toen niet al te diep op ingaan en hield het erop dat hij het niet eens was met het gedrag van zijn speler op het veld.

Toch ziet men in Amsterdam de potentie van de aanvaller. “Ik zie dat hij het in zich heeft. Het is aan hem, gesteund door de trainers van het eerste en Jong Ajax, om die potentie eruit te halen,” stelde Ten Hag zaterdagavond voor de camera’s van Fox Sports.

De trainer is hard voor de Noor. In de voorbereiding liet hij Johnsen tijdens een trainingskamp achter in Nederland. De speler mocht wegens een gebrekkige instelling niet mee en terwijl zijn collega’s hard aan het trainen waren, schoot Johnsen gezellige Insta’s vanaf een terras.

Ten Hag: “Af en toe hebben jonge spelers een schop onder de kont nodig, zodat ze weten wat er van ze gevraagd wordt. Zowel op als buiten het veld. Je functioneert in een team en daar horen een aantal regels bij.”

Kennelijk is er een kwartje gevallen bij Johnsen, want tegen FC Emmen mocht hij een kwartier voor tijd invallen voor smaakmaker Hakim Ziyech. “Hij heeft de potentie, maar hij moet het natuurlijk ook leveren. Als je zoveel talent hebt als hij, dan is het een eis dat je elke wedstrijd een bijdrage levert aan de winst. Ik denk dat hij nu een paar hele goede voorbeelden in onze selectie heeft, waaraan hij kan zien hoe dat moet.”

Het is al met al afwachten of Johnsen zijn belofte alsnog waar gaan maken. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >