Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag heeft goede hoop selectie intact te houden

In tegenstelling tot de afgelopen jaren lijkt Ajax de selectie ruim voor de transferdeadline al rond te hebben. Erik ten Hag heeft goede hoop dat er niemand meer vertrekt, al belooft hij niets. “Soms schuiven panelen nu eenmaal.”

11 augustus 2018 - 02:44
UsershyraDesktopajax_dataimages6d6d889030d8b6aab16d8336418e5961_normal
Erik ten Hag vreest niet voor een last-minute leegloop. © Pro Shots

Dat Ten Hag daarmee vooral op Hakim Ziyech doelt is duidelijk. “Ik hoop ook dat hij blijft en dan kunnen we daarna de competitie in. Maar er zijn nu eenmaal afspraken gemaakt; daar heb je je aan te houden. Ziyech wilde een stap maken, dat wist ik al bij mijn aantreden al. Daar was mee ingestemd door Ajax. Dat hij er nu nog is heeft ook met keuzes van Hakim te maken.”

Het uitblijven van een transfer zou voor Ziyech natuurlijk een teleurstelling kunnen zijn. Ten Hag drukt gesmoes over diens motivatie voor nog een jaar Ajax direct de kop in. “Als hij blijft, blijft hij met alle liefde.”

Ziyech bekleedt dus een uitzonderingspositie, maar nogmaals: Ten Hag wil niets beloven. “De directie zal zich sterk opstellen, maar je hebt op de transfermark nu eenmaal geen toezeggingen. Tot 31 augustus leveren we de inspanning om deze groep bijeen te houden.”

Donny van de Beek, die na de wedstrijd in Luik de camera van RTL7 toevertrouwde dat hij 'alle opties open laat', kan rekenen op begrip van de trainer wat betreft zijn teleurstelling. “Dat is normaal. Maar een speler moet beseffen dat hij niet alles kan spelen. Met Europees voetbal speel je minstens 45 wedstrijden in een jaar. En als de prijzen worden verdeeld, wil je je spelers ook fris en fit hebben.”

Naar alle waarschijnlijkheid start Van de Beek tegen Heracles Almelo in de basis.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >