Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic vindt Nederlandse scheidsrechters beter dan Engelse

De hernieuwde kennismaking met het Nederlandse scheidsrechtersgilde bevalt Dusan Tadic tot dusver goed. De matchwinnaar van VVV-Venlo - Ajax (0-1) zegt de arbiters in de eredivisie zelfs beter te vinden dan die van de Premier League.

20 augustus 2018 - 10:48
UsershyraDesktopajax_dataimages9681472ae9e441da7d83e1939b1a91eb_normal
Binnen! Ajax maakt tegen VVV in de slotfase alsnog het verschil. © Pro Shots

Het zijn natuurlijk nog wittebroodsweken en wie weet probeert Tadic zelfs een wit voetje te halen, maar het zijn in ieder geval opmerkelijke uitspraken. Die lezen we maandag terug in De Telegraaf.

“De referees zijn hier veel beter dan in Engeland, geen twijfel over mogelijk,” aldus de Serviër, die vier seizoenen met Southampton in de Premier League speelde. Blijkbaar lieten de arbiters in die periode geen goede indruk achter.

Ook over het optreden van Kevin Blom in Venlo was het complete weekeinde veel te doen, maar Tadic heeft er dus weinig op aan te merken. “Het Nederlandse voetbal heeft uitstekende scheidsrechters.”

Overigens werd Blom een paar keer ingefluisterd door de VAR. De videoscheids werd erbij gehaald om een treffer van VVV te annuleren, om Ajax een strafschop toe te kennen en had ook van stal gehaald moeten worden om een overtreding op Frenkie de Jong te bestraffen.

“Ik ben niet voor en niet tegen de VAR. Ik hou er niet van dat wedstrijden telkens worden gestopt. Maar deze beslissingen waren erg fair. De VAR overtuigt me steeds meer,” aldus Tadic, die zijn verantwoordelijkheid nam toen Ajax een penalty kreeg.

“Ik hou ervan om mijn verantwoordelijkheid te nemen en dat doet ik nu bij Ajax,” stelt Tadic, die zich opmaakte voor een lastige klus. “De keeper stond dankzij enkele goede reddingen vol vertrouwen klaar, maar ik moest gewoon gefocust blijven. Naar de keeper kijken en beslissen waar te schieten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >