Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem over verhuur: 'Het avontuur speelt ook mee'

Dat Ajax deze transferperiode Daley Blind en Dusan Tadic uit Engeland haalde, is in bepaald opzicht helemaal niet zo nieuw. Vorig jaar haalde Ajax met Siem de Jong al een speler uit de Premier League. Na een weinig succesvol seizoen trokken beide partijen afgelopen week hun conclusies: De Jong liet zich verhuren aan Sydney FC.

25 augustus 2018 - 15:32
UsershyraDesktopajax_dataimagescb2753a36459237f817d3fb4642ee2a3_normal
Zien we Siem de Jong nog terug bij Ajax? © Pro Shots

Dat De Jong in 2017-2018 nooit het niveau van zijn eerste periode in Amsterdam heeft kunnen laten zien, blijft jammer. Met een enorm aandeel in de laatste vier landstitels gun je iemand al gauw succes.

Een herhaling van zijn eerste Ajax-jaren was natuurlijk wel de intentie van werkgever en werknemer. “Het was de bedoeling om een vaste basisspeler te worden. Ik kende de technische staf grotendeels en de nieuwe hoofdtrainer Marcel Keizer gaf me ook wel kansen,” blikt De Jong terug.

In gesprek met De Volkskrant is de middenvelder annex spits ook realistisch. Zo stelt hij dat de individuele kwaliteit bij Ajax nu misschien wel hoger ligt dan in zijn kampioensjaren. “De laatste Europese wedstrijden werd ook weer een heel hoog ­niveau gehaald. Het zou moeilijk worden om me daartussen te spelen. ­Hoewel ik de overtuiging heb nog steeds zo goed te kunnen zijn als in mijn eerste Ajax-periode.”

De Jong gaat ook in op zijn keuze voor Australië. “Het avontuur speelt ook mee. De sportcultuur van Amerika en Australië spreekt me enorm aan. Sydney lijkt me een geweldige stad en misschien dat ik na het ­seizoen wat meer van dit continent kan zien.”

Wat De Jong na het jaar in Australië te wachten staat is niet duidelijk. Waar uit de officiële communicatie niet blijkt of Sydney FC een optie tot koop heeft bedongen. Voor Siem maakt het weinig uit, hij moet minuten maken en vooral fit blijven. Want: “Nóg een jaar op de bank, daar wordt niemand wijzer van.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >