Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kunstgras speelt negatieve hoofdrol bij blessure Neres

David Neres moest tijdens de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo al vroeg naar de kant. De linksvoor miste vlak daarvoor een grote kans, maar kun je hem dat wel volledig verwijten? Zijn been bleef haken in het gras, waardoor hij ook nog eens een blessure opliep.

19 augustus 2018 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimages6168d4864a98b1a7730faac7d2e981d0_normal
Hopelijk is Ajax zijn buitenspeler niet al te lang kwijt... © Pro Shots

De steekpass van Dusan Tadic was prima, de loopactie van Neres idem dito. De Braziliaan ging om de keeper heen en precies toen je dacht dat hij ging uithalen, liep het mis. De bal rolde naast, Neres ging naar de grond.

Enkele minuten later moest Neres zich laten wisselen. “Het ziet er niet goed uit,” is het enige wat Erik ten Hag erover kwijt kon. Daarmee doelde hij op de inzetbaarheid woensdag van de buitenspeler in het belangrijke duel met Dinamo Kiev.

Het lijkt erop dat Neres geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Als het inderdaad om zijn hamstring gaat, dan kun je de diagnose wel uittellen en is Ajax hem minimaal enkele weken kwijt. We spotten Neres in Venlo strompelend naar de bus, dus het lijkt inderdaad serieus...

Bij afwezigheid van Neres ontbrak er gelijk diepgang aan het spel van Ajax. Vervanger Zakaria Labyad kreeg weliswaar binnen de kortste keren ook een grote kans, maar voetbalde daarna onzichtbaar. En toen hij diep in de tweede helft aan de bal kwam, oogde hij onwennig.

Het valt dus te hopen dat Neres niet al te groot slachtoffer wordt van het soms gevreesde kunstgras, maar de eerste voortekenen zijn niet al te gunstig...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >