Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Koeman sluit niet uit dat Huntelaar zich in Oranje voetbalt

Klaas Jan Huntelaar gaf na Emmen-thuis (5-0) aan dat hij nog altijd graag zou uitkomen voor het Nederlands elftal en dus werd bondscoach Ronald Koeman daar eens naar gevraagd. De trainer sluit de veteraan niet op voorhand uit.

27 augustus 2018 - 07:26
UsershyraDesktopajax_dataimages766c972fcf96bd996542d459fbe8375e_normal
Huntelaar speelde in 2015 zijn laatste pot voor Oranje. © Pro Shots

Voor de laatste wedstrijd van Huntelaar in Oranje moeten we flink terugbladeren. We praten over 13 oktober 2015. Nederland speelde toen een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië en verloor in eigen land met 2-3. Huntelaar scoorde nog wel, maar het was zijn laatste wedstrijd in Oranje.

Ook Koeman kan er niet omheen dat Huntelaar het seizoen bij Ajax goed is begonnen. Door de absentie van Kasper Dolberg is de spits voorlopig ook verzekerd van speeltijd.

“Ik vind absoluut dat hij goed bezig is en ik vind hem heel fit ogen,” stelt Koeman zondagavond bij Studio Voetbal. “Als Klaas Jan bewijst dat hij dit kan volhouden, sluit ik niemand uit.”

Vorig jaar sprak Koeman al eens met Huntelaar. “Toen heb ik ook al aangegeven dat ik niks uitsluit, maar het is logisch dat ik in eerste instantie naar anderen kijk. Met alle respect: hij is 35 jaar en het EK is pas in 2020.”

Dat klinkt zeer plausibel, want met Huntelaar bouw je niet aan de toekomst. Aan de andere kant: dat doe je met spelers als Wout Weghorst in Oranje ook niet. Het is voor Koeman een interessante afweging om te maken.

De Ajacieden staan er sowieso wel aardig op bij de bondscoach, die Frenkie de Jong ook al opnam in zijn voorselectie voor het duel met Peru, net als Daley Blind, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt. Bij Studio Voetbal gaf Koeman wederom aan te hopen dat Nousair Mazraoui kiest voor het Nederlands elftal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >