Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Huntelaar had direct in de gaten dat het een strafschop was

Klaas Jan Huntelaar kan na zijn actieve voetballoopbaan altijd nog een carrière als videoscheids overwegen. De spits had al direct het idee dat hij in de slotfase van VVV-Venlo - Ajax een penalty moest krijgen en was er ook als de kippen bij om de treffer van de gastheren geannuleerd te krijgen.

19 augustus 2018 - 13:43
UsershyraDesktopajax_dataimages73186953d04d8522b7fe47ad31619831_normal
Dit is de beuk die Ajax een terechte penalty opleverde. © Pro Shots

De Ajacieden versloegen VVV met 0-1, maar tijdens het napraten komen eigenlijk vooral situaties ter sprake waarbij het spel stillag. Er werd diverse keren vanuit Zeist ingegrepen om te zorgen dat de scheidsrechter de juiste beslissingen nam.

“Ik wist eigenlijk al gelijk dat het een penalty was, maar de scheidsrechter floot niet. Toen ik merkte dat ze toch gingen kijken, wist ik: dan gaan ze fluiten ook. Ik dacht dat de scheids die duw in mijn rug ook zelf wel kon beoordelen, maar dat gebeurde niet,” aldus Huntelaar tegenover Fox Sports.

Het was even spannend of Kevin Blom naar de televisie zou worden geroepen, maar toen de bal eenmaal uit het spel was, werd de beuk die Huntelaar ontving alsnog aan een nadere inspectie onderworpen. Het resultaat was duidelijk: penalty. “Gelukkig waren ze scherp in de cockpit.”

Dusan Tadic benutte even later de penalty en wendde daarmee voor Ajax een boel narigheid af. Het scheelde niet veel of ook speelronde twee van de eredivisie had puntenverlies opgeleverd. “Je moet wachten op het moment dat komt, ook al kwamen we er na rust lastig doorheen,” stelt 'The Hunter'.

“We kregen in de eerste helft drie open kansen en als je er eentje maakt, wordt de wedstrijd opener. Als je niet scoort, gaat VVV er juist in geloven en alleen maar meer verdedigen, waardoor de ruimtes extra klein worden. Het is lastig om een moment te vinden. Dan moeten we iets opportunistischer voetballen. Uit zo'n moment ontstaat de penalty ook.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >