Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga en Onder 19 mogen zich opmaken voor Youth League

De kwalificatie van Ajax voor de Champions League heeft ook fijne gevolgen voor de Onder 19. Het vlaggenschip van De Toekomst mag zich namelijk door de prestaties van het eerste elftal opmaken voor de prestigieuze Youth League.

29 augustus 2018 - 09:32
UsershyraProjectsajax_dataimages26c35138453767b212e9f716e963189f_normal
Er komen weer mooie avondjes aan op sportpark De Toekomst! © Pro Shots

De Youth League kun je eigenlijk beschrijven als de ‘baby Champions League’ en de ploeg van trainer John Heitinga plaatst zich automatisch voor het toernooi, simpelweg omdat de hoofdmacht zich in Kiev plaatste voor het miljoenenbal.

We kunnen ons daarom best voorstellen dat trainer John Heitinga een flesje bubbels opentrok toen het laatste fluitsignaal klonk in het Olimpiyskyi stadion. Voor de jonge talenten is deelname aan zo’n Europees toernooi een fantastische ervaring en bovendien een mooie leerschool. PSV onder 19 was als kampioen al geplaatst.

Spelers en staf zullen donderdag de loting van het eerste elftal met grote belangstelling volgen. De reden hiervoor is simpel: de loting van het eerste elftal staat gelijk aan die van Onder 19. Dus als Ajax aan FC Barcelona wordt gekoppeld, dan reist de jonge ploeg van Heitinga ook naar Catalonië om zich te meten met de leeftijdsgenoten van die club.

Voor Ajaxsupporters is het ook goed nieuws. Youth League-avondjes op sportpark De Toekomst zijn altijd bijzonder leuk om bij te wonen en we kunnen het iedereen met een Ajaxhart van harte aanbevelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >