Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Standard Luik

De return tegen Standard Luik is er op voorhand eentje met vol de druk erop. Ajax liet in België een riante 0-2-voorsprong verdampen, waardoor het een week later op 2-2 aan de terugwedstrijd in de Johan Cruijff Arena begint. Hieronder sommen we drie dingen op die aardig zijn om te weten in aanloop naar Ajax - Standard.

14 augustus 2018 - 12:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesbea04734c070faacad79fe05ef1edec3_normal
Hopelijk zien we dergelijke taferelen dinsdagavond ook! © Ajax Images

Wat gebeurt er bij een positief of negatief resultaat tegen Standard?
Als het Ajax dinsdagavond lukt om Standard Luik definitief van zich af te schudden, dan is al bekend welke opponent de allerlaatste horde wordt richting de groepsfase van de Champions League: Dinamo Kiev of Slavia Praag.

Die twee ploegen troffen elkaar vorige week al in Praag, waar het 1-1 werd. Dinsdagavond is de return en er wordt al om 18.30 uur afgetrapt. Dat betekent dus Ajax na het laatste fluitsignaal in Amsterdam al weet wie van de twee het treft. Tenminste, als de spelers zich weten te ontdoen van Standard.

Als het de Ajacieden lukt om Standard te elimineren, dan volgt eerst een thuiswedstrijd. Het eerste duel staat in de agenda voor woensdag 22 augustus, de return volgt dinsdag 28 augustus.

Loopt het tegen Standard verkeerd af, dan is Ajax sowieso geplaatst voor de groepsfase van de Europa League, dankzij de dubbele zege op Sturm Graz. De loting voor de groepsfase Europa League is op vrijdag 31 augustus.

Preud’homme weet dat het kan ‘spoken’ in de Johan Cruijff Arena
Net als een week eerder kruipt Standard-coach Michel Preud’homme handig in de underdogpositie. Die beviel in Stade Maurice Dufrasne goed en ook in Amsterdam voelt dat lekker aan. “We zijn geen favoriet, daar blijf ik bij,” stelde de Belg tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het duel met Ajax. “Het kan hier spoken,” gaf de oud-doelman aan over het Ajaxstadion. Preud’homme weet dat, want hij was op 15 mei 2011 de trainer van FC Twente tijdens de kampioenswedstrijd die de Tukkers met 3-1 verloren in een kolkend stadion.

Toch zag de trainer in Luik dat zijn ploeg Ajax pijn kan doen. “We moeten nog efficiënter zijn in beide strafschopgebieden. Als wij een goede dag hebben en zij beginnen te twijfelen, waarom zou het dan niet kunnen? Alles is mogelijk.”

Slowaak Ivan Kruzliak fluit wedstrijd in gang
De Uefa stuurt Ivan Kruzliak richting Amsterdam om het treffen tussen Ajax en Standard in goede banen te leiden. De Slowaak is een oude bekende van Ajax. In maart 2017 floot Kruzliak Ajax voor het laatst in het thuisduel met FC Kopenhagen (2-0). Destijds benutte Kasper Dolberg de penalty die hij kreeg toegekend door de arbiter.

Kruzliak doet zijn zaken dinsdag natuurlijk niet alleen. Langs de lijn zien we zijn landgenoten Tomas Somolani en Branislav Hancko wapperen met de vlag. De vierde official gaat door het leven als Filip Glova.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >