Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - FC Emmen

We mogen eigenlijk niet klagen. Toch is het wel een beetje jammer dat Ajax het flitsende voetbal vooralsnog voor Europese wedstrijden bewaart. Maar, omdat Ajax dit weekend met FC Emmen een historische confrontatie aangaat (beide ploegen troffen elkaar nog nooit in officieel verband), mogen we best wat verwachten. Daarom drie dingen die je moet weten over Ajax – FC Emmen.

25 augustus 2018 - 04:01
UsershyraDesktopajax_dataimages4a89edda916fd7a842cef878d9778a7f_normal
In de eerste divisie kreeg Emmen al de nodige Ajax-goals om de oren. © Pro Shots

Geen bus
David tegen Goliath in voetbalverband. Normaliter een wedstrijd die je kunt uittekenen. David hangt voor de goal, wachtend op een moment van verslapping aan de kant van Goliath. FC Emmen-trainer Dick Lukkien wil van alleen maar verdedigen echter niets weten.

“We gaan niet met de intentie naar Amsterdam om de bus te parkeren, maar we kunnen wel ver terug worden gedrongen”, verklapte de oefenmeester in gesprek met RTV Drenthe. Toch hoeven we er niet op te rekenen dat Emmen zaterdag het spel zal maken. “Ajax is met afstand de beste ploeg in de competitie, maar kansen zijn er altijd en daar moeten we voor gaan.”

Benodigde treffers
Tot op heden zijn er in dit Eredivisieseizoen slechts twee Ajacieden trefzeker geweest. Matthijs de Ligt kopte tegen Heracles een hoekschop binnen; Dusan Tadic verzilverde tegen VVV-Venlo een penalty. Deze korte opsomming zorgt ervoor dat Ajax, net als PEC Zwolle en Excelsior, nog geen enkel doelpunt uit open spel wist te scoren.

Ervaringsdeskundige Sierhuis
Met bovenstaande statistiek in het achterhoofd is het slecht nieuws dat Kasper Dolberg nog steeds niet fit genoeg is om speelminuten te maken. Wat waarschijnlijk tot gevolg had dat Kaj Sierhuis in de rust van Jong Ajax – FC Dordrecht gewisseld werd en naar alle waarschijnlijkheid plaats zal nemen op de bank.

Erik ten Hag kan de ervaring van Sierhuis goed gebruiken, waar hij, in tegenstelling tot de rest van het team, weet hoe het is om te scoren tegen FC Emmen. In april van dit jaar deed de centrumspits dit nog tweemaal tegen de Emmenaren, destijds uitkomend in de Jupiler League.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >