Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Capaciteit JC Arena iets omhoog door nieuwe stoelen

De capaciteit van de Johan Cruijff Arena is de afgelopen tijd verhoogd. Dit heeft niet zozeer te maken met een verbouwing of andere renovatie, maar met het inschroeven van de nieuwe, rode stoeltjes. De huidige capaciteit bedraagt 54.846 stoelen, een verhoging van zeshonderd.

22 augustus 2018 - 15:04
UsershyraDesktopajax_dataimages351e67116a3d67163a2fc3dd90d0b851_normal
Dit sfeervolle plaatje dateert van Ajax - Standard Luik. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

De capaciteit bedroeg 51.200 toen het stadion in de zomer van 1996 als betonnen bak werd opgeleverd, maar er is sindsdien veel gebeurd. Dug-outs zijn verplaatst, grachten gedempt, omlopen uitgebreid en ook het inbouwen van rode stoeltjes is bijna voltooid.

Wij kregen een tip van een oplettende lezer van de VI Seizoengids, waarin 54.846 wordt genoemd als huidige capaciteit van het onderkomen van Ajax. Dit hebben we gecheckt bij de persafdeling van de Johan Cruijff Arena en wat blijkt? Dit klopt!

“De capaciteit is inderdaad iets gestegen door de nieuwe stoelen,” bevestigt een woordvoerster tegenover Ajax Life. Overigens is het de bedoeling om snel ook de laatste rode stoeltjes op de hoofdtribune te schroeven.

De nieuwe stoeltjes zijn besteld, maar het proces van productie en levering heeft wat vertraging opgelopen. Daardoor werd de start van het nieuwe seizoen onhaalbaar. Er gaat nog wat tijd overheen, maar gaat echt niet lang meer duren voor het zo ver is.

Misschien is de JC Arena 15 september op de dag van Ajax - FC Groningen al helemaal rood. Dat blijft even afwachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >