Het stadion krijgt steeds meer een Cruijff 'look and feel'. © Ajax Life

Ajax speelt zaterdag tegen Heracles Almelo de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Het zijn de elf spelers op het veld die uiteindelijk een goed resultaat moeten neerzetten, maar de Johan Cruijff Arena is er in elk geval klaar voor.

Jullie zagen de afgelopen weken op onze kanalen al wat plaatjes voorbij komen van de nieuwe vormgeving in- en rondom de Johan Cruijff Arena. Hier en daar werden toegangspoortjes Cruijff-proof gemaakt en dat was gaaf om te volgen.

Het allerleukst is als je na al die losse stukjes, nu ook het volledige eindresultaat ziet. Onze fotografe ging speciaal voor jullie in de regen op pad om wat plaatjes te schieten van de vernieuwde vormgeving. Wij zijn in ieder geval enthousiast, want de ingangen zijn serieus tof geworden.

De JC Arena liet eerder al aan Ajax Life weten dat Cruijff heel nadrukkelijk in- en rondom het stadion terug zou komen. “We willen het gebouw veel meer een Cruijff ‘look and feel’ geven. Cruijff staat voor lef, branie, vernieuwing en Amsterdam. Dat past uitstekend bij ons stadion en dat willen we meer gaan laten zien,” aldus een woordvoerster van het stadion.

Dat is in ieder geval gelukt, want wie een ommetje maakt rondom het stadion, wordt overal begroet met rood-witte kleuren, nieuwe logo’s en uiteraard foto’s van Cruijff. Het is geen straf meer om eventjes in de rij te moeten wachten voordat je naar binnen mag.

De verandering van de ingangen is pas het begin van de grote metamorfose, want onder andere bedrijfskleding, honderden bordjes, vakopgangen en sectoraanduidingen moeten nog worden aangepast. Ook de hoofdinggang wordt nog onder handen genomen.

We houden het in de gaten voor jullie en komen weer met plaatjes zodra er wat nieuws te zien is!

Reacties