Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind wil Ajax uiteraard helpen door linksback te voetballen

Wie wordt de vervanger van Nico Tagliafico? Dat is een van de grote vragen in aanloop naar de return tegen Dinamo Kiev. De Argentijn is geschorst en dus moet er een alternatief worden gevonden. Daley Blind kan dit alternatief zijn.

24 augustus 2018 - 14:06
UsershyraDesktopajax_dataimagesbfe365c132311056d0808eb04814b9fc_normal
Hopelijk kan Blind na de return in Kiev ook breeduit lachen. © Sjoerd Tullenaar

Door Kevin Van Nunen en Sander Zeldenrijk

Het toeval wil dat wij Blind uitgebreid spraken voor een interview in onze krant. De plek die de verdediger inneemt binnen de vaste elf was in zijn eerste periode al voer voor discussie. Wij peilen de huidige stand van zaken.

Zo kunnen wij nu een bijdrage leveren aan de discussie die ontstaat. We zien op internet al opgemerkt worden dat Blind niet als linksachter zou willen opereren, maar tegenover Ajax Life vertelde hij hiervoor gewoon open te staan.

“Ik ben niet te beroerd ook aan de linkerkant te gaan rennen, als je dat soms bedoelt,” merkt Blind op met een knipoog. “Spelen op een centrale positie heeft mijn voorkeur: als verdediger of controleur. Ik denk dat ik het team beter kan helpen als ik centraal sta, maar als de trainer het vraagt sta ik op links.”

Ajax neemt een voorsprong van 3-1 mee naar de terugwedstrijd in Oekraïne. We waren in de Johan Cruijff Arena vooral bevreesd voor counters. Of de return een soortgelijk beeld oplevert, zal moeten blijken. Dinamo Kiev is strijdvaardig, wil aanvallen en hoopt de scheve situatie recht te zetten.

Wie weet is die gedachte nog van invloed op de keuze van Erik ten Hag. Max Wöber is een andere kandidaat om Tagliafico te vervangen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >