Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wacht op verbeterd bod van AS Roma op Ziyech

Hoe concreet is de overgang van Hakim Ziyech naar AS Roma? Dat is een goede vraag. Een vraag ook waarop het moeilijk is om antwoord te geven. Al is het maar omdat er vooralsnog geen witte rook komt vanuit Rome. Ajax verlangt een hoger bod.

20 augustus 2018 - 12:03
UsershyraDesktopajax_dataimages3054e48046375a81d0cc78ec6aed1f1c_normal
Ziyech wil naar AS Roma, maar er is nog niets rond. © Ajax Images

De interesse van Roma in Ziyech is geen geheim. Het is ook geen geheim meer dat Ziyech persoonlijk akkoord is met de bespeler van het Stadio Olimpico, want dat staat maandag in De Telegraaf. Verdere ontwikkelingen zijn er alleen nog niet.

Roma heeft bij Ajax een bod neergelegd op Ziyech, waarna vanuit de Johan Cruijff Arena een tegenvoorstel is gedaan. Sindsdien is het stil. Ajax wacht op een reactie van Roma en misschien kunnen beide partijen elkaar dan in het midden treffen, maar er komt geen antwoord terug.

Dit klinkt een beetje als Marktplaatspraktijken, maar misschien dat er op een later punt weer vaart in de onderhandelingen komt. Het is geen verrassing dat grote Europese clubs jacht maken op Ziyech en na twee seizoenen staat Ajax er best voor open te verkopen. Daar kan het dus niet aan liggen.

De Telegraaf merkt op dat Roma aangeeft dat het kamp-Ziyech niets meer van zich laat horen, maar dit is volgens zaakwaarnemer Mustapha Nakli niet het geval. Het contract ligt al klaar, naar het schijnt. Kortom, het is allemaal een beetje vaag.

Toenemende hoop dat Ziyech ook komend seizoen het Ajaxshirt draagt, kan wel eens ijdel blijken. Hoop dus nog maar niet te veel. Waarschijnlijk wordt er na het WK meer duidelijk. Ziyech sluit de eindronde maandag met Marokko al af. Wie weet kan de focus daarna op een transfer.

Roma nam eerder Justin Kluivert over van Ajax. Die transfersom kan oplopen tot bijna 23 miljoen, waarschijnlijk verlangt Ajax voor Ziyech nog een hogere vergoeding.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >