Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax tegen Sturm Graz met 'oudste' basiself in vier jaar tijd

We zijn nog een aardig feitje tegengekomen dat best wel wat verdieping verdient. Het Ajax dat aantrad tegen Sturm Graz en met 1-3 won was het oudste Ajax in vier jaar tijd. Het leverde Ajax in ieder geval plaatsing voor Europees voetbal op.

03 augustus 2018 - 17:01
UsershyraDesktopajax_dataimages50ec6a804e2a7af4cb92759460f78018_normal
De elftalfoto kan wel beter. Voorste rij op de knie graag! © Ajax Images

Er is sprake van een duidelijke trendbreuk in de Johan Cruijff Arena. Ajax doet er dit keer werkelijk alles aan om zijn beste spelers te behouden, vooralsnog met succes. Er werd ook flink de portemonnee getrokken voor Daley Blind en Dusan Tadic.

Als je je beste spelers weet te behouden, zijn ze als vanzelf een jaartje ouder. Met de 29-jarige Tadic erbij voorin kwam de gemiddelde leeftijd van Ajax in Oostenrijk neer op 24 jaar en 307 dagen, zo becijferde Opta Sports.

Het is precies tweehonderd wedstrijden geleden dat er zo’n ‘oud’ Ajax aan de aftrap verscheen. Let wel, alles is natuurlijk relatief. Ajax is nog steeds hartstikke jong. Matthijs de Ligt is net pas jeugdspeler af, de twintigjarigen Carel Eiting en Noussair Mazraoui mogen voor hun kans gaan.

De gemiddelde leeftijd tijdens de return tegen Sturm Graz wordt nog net iets interessanter als je bedenkt wat er in de zomer van 2015 gebeurde. Toen speelde Ajax net zo goed tegen de nummer twee, Rapid Wien, en werd het uitgeschakeld. De gemiddelde leeftijd was toen 21 jaar en 219 dagen.

Alles bij elkaar scheelt dit toch gemiddeld zo’n drie jaar. Het gaat ook te ver om te stellen dat Ajax puur van Sturm Graz won omdat er meer ervaring op het veld stond, want ook de aanwezige kwaliteit maakt een verschil. Het lijkt erop dat Ajax beschikt over de sterkste selectie sinds jaren.

Hopelijk kunnen we diezelfde conclusie trekken als de transfermarkt straks op slot gaat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >