Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax speelt eerste helft richting Zuid op verzoek van Onana

Wij krijgen steeds vaker de vraag: waarom lijkt het tegenwoordig wel standaard dat Ajax al in de eerste helft richting Zuid voetbalt? We kennen nog niet het complete plaatje, maar zijn wel iets wijzer geworden: het gebeurt op verzoek van Andre Onana.

26 augustus 2018 - 22:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesa2cb2ba0b6554f7a9c869acf5443ec04_normal
Onana voelt zich er prettig bij om eerst op Noord te keepen. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Sinds de verbouwing van het kleedkamergebied van de Johan Cruijff Arena stappen de Ajacieden aan de linkerkant van het veld tussen de lijnen. Dit betekent dat de toss moet worden gewonnen zodat beide teams kunnen 'draaien' om richting Noord te openen. Joël Veltman werd hierom verguisd.

Ook met Matthijs de Ligt als aanvoerder opent Ajax dit seizoen zonder uitzondering naar Zuid, zelfs na het winnen van de toss. Hoog tijd dus om navraag te doen. “Ik ben ermee opgegroeid om tijdens de tweede helft naar Zuid te voetballen,” erkent De Ligt tegenover Ajax Life.

“Dit seizoen is het andersom, maar ik heb slechts een keertje de toss verloren. Dat was volgens mij tegen Standard Luik. Onana vind het lekkerder om de eerste helft op Noord te staan,” schudt De Ligt de aap uit de mouw.

“Als we onze wedstrijden blijven winnen, vind ik het allemaal goed. Het gebeurt dus inderdaad op verzoek van Andre. Ik snap het prima als je aangeeft dat er veel vragen over binnenkomen, maar er zit wel een bepaald idee achter.”

We zijn er alleen nog niet achter welk idee nu precies. We trekken binnenkort Onana even aan zijn mouw voor meer tekst en uitleg. Wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >