Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax wil na verlopen transferdeadline praten met Ziyech

Hakim Ziyech mag bij het juiste bod weg bij Ajax. Niet omdat de club de spelmaker graag ziet gaan, maar omdat die afspraak nou eenmaal is gemaakt. Maar wat als Ziyech er nog is na het verlopen van de transferdeadline?

27 augustus 2018 - 20:10
UsershyraDesktopajax_dataimages587cf954fd104f6b876444f67191f219_normal
Ziyech wil best graag weg, maar is ook heus blij bij Ajax. © Pro Shots

Door Floris Roos

De middenvelder zit ogenschijnlijk goed in zijn vel dit seizoen. Toch is het geen geheim dat Ziyech best zin heeft in een nieuwe uitdaging en dat hij wel een beetje klaar is met de eredivisie. Ajax speelt gelukkig nog Europees, dus dat zal hem goed doen.

Ajax maakte er nooit een geheim van dat er een afspraak is met Ziyech. Hij mag weg. Als de gewenste club zich meldt en voor het juiste bedrag. Maar als hij na de transferdeadline niet weg is, wat dan? Is daarmee dan ook de afspraak verlopen die hij heeft met de club of mag hij dan in de winterstop alsnog weg?

Erik ten Hag glimlacht als we hem die vraag voorleggen tijdens de persconferentie in aanloop naar Dinamo Kiev - Ajax. “Na het verlopen van de transferdeadline hebben we een afspraak met Ziyech over wat dan te doen,” legt de trainer uit. “Als het moment nu niet tot stand komt, dan ga je samen richting de volgende transferwindow kijken hoe je met elkaar verder gaat.”

Toch kun je je afvragen of het heel gewenst is als Ziyech halverwege het seizoen plots vertrekt. Het is nu al niet gewenst, maar we worden ook niet blij van de gedachte dat de sterspeler een ingespeeld team halverwege verlaat. Veel zal afhangen van de sportieve situatie waar Ajax op dat moment in verkeert. Het valt ook niet uit te sluiten dat Ajax hem langer wil binden tegen betere voorwaarden.

Aan Ten Hag ligt het in elk geval niet. “Ajax en Hakim zijn gelukkig met elkaar. Ik ben ook gelukkig met Hakim. Dit mag van mij nog wel even voortduren.” 

Direct na de persconferentie ging de Ajaxtrainer tegenover De Telegraaf nogmaals kort op de situatie in. Ten hag stelt dat Ajax de bijdrage die Ziyech aan Ajax levert moet ‘waarderen’. “Ik zou als clubleiding proberen bij te tekenen en op te hogen,” geeft de coach zijn werkgever vast een advies mee. We zijn benieuwd wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Ziyech heeft nog een contract tot de zomer van 2021.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >