Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Jonge Scharelid Cas geeft zijn Ajaxshirt weg op Lombok

Op het Indonesische eiland Lombok schudt de aarde deze dagen en dat levert veel leed op. De dertienjarige Cas Binnendijk is er op vakantie met zijn ouders. Zijn moeder schreef ons over een bijzondere actie van haar tienerzoon.

09 augustus 2018 - 11:22
UsershyraDesktopajax_dataimagesa652d83dc9e16827d67d10aea259ffe2_normal
Een mooi gebaar van Cas. Voetbal verbroedert. © Cas Binnendijk

Cas is als lid van Ajax Jonge Schare aangesloten bij de Supportersvereniging Ajax. Al sinds zijn geboorte. Momenteel verblijft hij met zijn ouders voor drie weken op Lombok. Hij maakte daar twee grote aardbevingen en een aantal flinke schokken mee. Volgens zijn moeder houdt Cas zich groot, maar is hij logischerwijs behoorlijk onder de indruk.

Toch levert menselijk leed soms lieve verhalen op. Zo ook nu. Cas en zijn ouders verblijven vlakbij een kampong, waar alles is verwoest en waar veel kinderen nu dakloos zijn. Cas zag met eigen ogen het leed, omdat hij met zijn opa een kampong bezocht. Zijn opa verzorgt namelijk voetbaltrainingen voor de kinderen daar.

Cas spreekt natuurlijk de taal niet, maar werd gelijk door de Indonesische kinderen opgenomen. Voetbal is van iedereen. Ook werd Cas aangesproken door een kereltje van zestien jaar, met wie hij het gelijk goed kon vinden.

De moeder van Cas schrijft: “Cas heeft altijd veel Ajaxshirts mee. Hij is hardcore Ajaxfan en is trouw aan al zijn oude tenues. Hij doet er nooit eentje weg. Na de aardbeving begonnen we met het uitzoeken van onze kleren voor volwassenen en kinderen die het nodig hebben.”

“Cas zag een van zijn Ajaxshirts liggen en zei: mam die wil ik geven aan dat jongetje met wie ik heb gevoetbald. Die had al niks meer en nu ook geen huis meer.” Zo gezegd, zo gedaan.

Cas stapte bij zijn opa achterop de scooter en reed terug naar het voetbalveld. Het veld waar ze eerder een balletje trapten was inmiddels veranderd in een opvangkamp vol mensen die niet terug kunnen naar hun huis, geen huis meer hebben of simpelweg niet terug durven.

Het was even zoeken, maar toen zag Cas het jongetje met wie hij eerder zo fijn had gevoetbald. Cas ging op hem af en gaf zijn Ajaxtenue, zoals je op de foto hierboven kunt zien. Het shirt ging gelijk trots om de schouders.

De moeder van Cas is apetrots op haar zoon. En dat zijn wij ook. Enne Cas, als trouw lid willen we je bedanken. Bij terugkomst in Nederland bieden we je daarom graag het nieuwe uitshirt van Ajax aan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >