Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax houdt slechte reeks in oefenpotjes vol tegen Wolfsburg

Het wil deze zomer nog niet zo vlotten met Ajax als er een oefenwedstrijd op het programma staat. Dit keer werd met 0-3 verloren van Vfl Wolfsburg. Beide ploegen ontmoetten elkaar achter dichte deuren, wat Erik ten Hag de kans gaf om diverse wisselspelers ritme te laten opdoen.

04 augustus 2018 - 00:05
UsershyraDesktopajax_dataimages91477481b770972e2a85811da37d7b19_normal
Dit keer wel een basisplaats voor Van de Beek. © Pro Shots

Ajax won de twee officiële wedstrijden die het seizoen tot dusver telt, maar vriendschappelijk werd slechts gewonnen van ploegen die op een veel lager niveau acteren. Zodra de tegenstand enigszins serieuze vormen aanneemt, volgt er een nederlaag.

Is dat zorgelijk? Hmm, mwah. Er stonden tegen Wolfsburg toch echt namen als Kristensen, Blind, Van de Beek en Labyad op het formulier van de opstellingen, maar Lamprou kreeg op het terrein van Only Friends in Amsterdam-Noord misschien wel het meeste werk van allemaal te doen...

Het kon niet uitblijven of dat ging een keer fout en inderdaad, na een uur spelen was het raak voor de nummer zestien van de Bundesliga van vorig seizoen. Blind en Lamprou kwamen in botsing, waarna de Duitsers de bal plotseling in het net wisten te krijgen.

Blind werd vervolgens gewisseld en we komen berichten tegen dat hij geblesseerd zou zijn, maar de commentator van Ajax TV hint op een geplande vervanging. De wissel werd na precies een uurtje spelen doorgevoerd en ook Van de Beek ging naar de kant. Beide spelers vielen nog in tijdens de ontmoeting met Sturm Graz (1-3).

Ajax werd er daarna niet stabieler op en Wolfsburg kreeg diverse kansen, waarvan het er nog twee benutte. De derde goal mocht Maximilian Wöber zich aanrekenen. Hij wilde de bal terugspelen op de keeper, maar trapte mis en zo kreeg de tegenpartij vrije doortocht. Na Ignacio Camacho en Daniel Ginczek werd zo ook Admir Mehmedi in staat gesteld om te scoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >