Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Visie Sturm-trainer Vogel lijkt sterk op die van Ten Hag

Ajax - Sturm Graz betekent een weerzien tussen de trainers Erik ten Hag en Heiko Vogel. Ze werkten twee jaar samen bij Bayern München.

25 juli 2018 - 09:39
UsershyraDesktopajax_dataimages026ecbcbd70982b4ae497a8885c54272_normal
Vogel spreekt vol lof over Ten Hag. © Pro Shots

Ten Hag was van 2013 tot 2015 trainer van het tweede elftal van Bayern München. Hij werd na zijn vertrek naar FC Utrecht opgevolgd door de man die destijds in Bayern onder 19 onder zijn hoede had: Vogel.

De 42-jarige Duitse spreekt vol lof over zijn toenmalige collega en voorganger bij het beloftenteam. “Bij de trainer van Ajax hoef je eigenlijk niet te praten over zijn kwaliteiten,” begint hij in de verse krant Ajax Life, die deze week bij de leden werd bezorgd.

“Erik is een zeer goede trainer bij een geweldige club. Maar we gaan hem natuurlijk niets cadeau geven deze twee wedstrijden,” grapt hij. Dat de twee elkaar in de voorronde van de Champions tegenkomen, hadden ze een halfjaar geleden vast niet verwacht.

Ten Hag maakte in de winter de overstap van Utrecht naar Ajax, waar Vogel op hetzelfde moment instapte bij Sturm Graz. Hij volgde Franco Foda op, die bondscoach werd van Oostenrijk. Het bedje in Graz leek beter gespreid. Sturm Graz ging de winterstop van de Oostenrijkse Bundesliga in als koploper, maar werd uiteindelijk tweede ruim achter Red Bull Salzburg.

Vogel had het vooral in het begin lastig. “We misten al meteen enkele belangrijke spelers door blessures,” verklaart hij. “Daarnaast duurt het altijd even voordat de automatismen ingeslepen zijn. Daar hebben we hard aan gewerkt, zonder het geloof in onszelf te verliezen. Dat was de sleutel tot succes, waardoor we het toch op de rit kregen.”

De visie van Vogel lijkt sterk op die van Ten Hag. De Duitser wil dat zijn ploeg op meerdere manieren kan spelen. “Flexibiliteit is heel belangrijk in het hedendaagse voetbal,” stelt hij “We spelen in een sterke competitie, die door buitenstaanders vaak slechter wordt beoordeeld dan die daadwerkelijk is.”

Ben je benieuwd geworden naar meer artikelen in onze krant? Ren dan naar je brievenbus. Of sluit je aan bij SV Ajax! Dan ontvang je de krant voortaan iedere twee weken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >