Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Wiel belde Ajax vorige zomer, maar kreeg geen gehoor

Een opvallend nieuwtje toch: Gregory van der Wiel zat vorig jaar bij Cagliari op een dood spoor en besloot zijn oude club te bellen. Zochten ze daar niet nog een goede rechtsback? De voormalig Ajacied bood zich aan, maar kreeg nul op het rekest.

18 juli 2018 - 19:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesf101f2f82a8c206b848d0beaa6bb6863_normal
Van der Wiel verliet Ajax in 2012 voor PSG. © Pro Shots

Dit alles leren we uit een bericht van FC Update. De inmiddels dertigjarige verdediger zag het vorig jaar zomer wel zitten om zijn carrière een kickstart te geven op de plek waar het allemaal begon. Zeker toen Cagliari hem niet meer nodig had, werd een belletje naar de Johan Cruijff Arena voor Van der Wiel een optie.

“Ik belde Ajax en vroeg of ik kon terugkeren, maar er was bij de club geen interesse,” legt Van der Wiel uit. “Ik wilde salaris inleveren, het maakte me echt niet uit. Als ik maar kon voetballen.” Het klinkt allemaal best treurig uit de mond van de rechtsachter die Ajax in 2012 verliet voor een mooie uitdaging bij Paris Saint Germain.

Het heeft vaak iets triests. Oud spelers die best terug willen keren naar Ajax, op moment dat alle andere opties zijn vervallen of als de boel op een dood spoor zit. Nu is het Van der Wiel, maar ook een Rafael van der Vaart wilde best terug op een moment dat het allemaal al niet meer nodig was. Wat dat betreft is de terugkeer van Daley Blind toch een ander en vooral beter verhaal.

In Parijs kende Van der Wiel een mooie periode, maar werd hij nooit onbetwist basisspeler. Na vier jaar stapte hij over naar Fenerbahce. Daar kwam hij niet verder dan elf duels, waarna hij weer uit Turkije vertrok. Afgelopen seizoen stond hij dus een jaar onder contract bij Cagliari, maar met slechts zes wedstrijden op de teller stopte ook dat avontuur.

De telefoon zal kort daarna best zijn opgenomen op de Amsterdamse burelen, maar tot een terugkeer kwam het niet. Tot teleurstelling van de hoofdpersoon in kwestie. “Ik had en heb de overtuiging dat ik met mijn kwaliteiten van waarde had kunnen zijn voor Ajax, maar helaas mocht het niet zo zijn.”

Inmiddels vertoeft Van der Wiel in Canada, waar hij actief is voor Toronto FC. In 2018 heeft hij in elk geval veertien duels gespeeld in de Major League Soccer, dus qua speelminuten gaat het weer een beetje de goede kant op voor de 46-voudig international.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >