Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag krijgt nog geen telefoontje met nieuws over Blind

Het valt moeilijk te voorspellen of de transfer van Daley Blind op korte termijn wordt afgerond. Als Erik ten Hag de naam van Marc Overmars in zijn telefoon ziet oplichten, kan het over van alles gaan. Het blijft dus de vraag of het lukt om Blinds terugkeer af te ronden.

08 juli 2018 - 12:07
UsershyraDesktopajax_dataimages6efe8a533314e8055214f25ced2471af_normal
Het is nu nog iets te vroeg om een fles te ontkurken. © Pro Shots

Door Kevin Van Nunen

Ten Hag ging na de remise tegen Steaua Boekarest (1-1) voor het eerst in op de mogelijke rentree van Blind. Het is geen geheim dat Blind wil terugkeren in de Johan Cruijff Arena en het is ook geen geheim dat Ajax dat uiteraard ziet zitten, maar Manchester United moet nog wel even meewerken.

“Daley heeft onwijs veel ervaring, in de Premier League en bij Oranje. Hij is in de opbouw ongelooflijk goed, sterk in de organisatie en heeft een stabiele persoonlijkheid,” somt Ten Hag de pluspunten op als het lukt om Blind opnieuw een Ajaxshirt aan te trekken. De trainer doet dit in gesprek met onder meer Ajax Life.

“Als ik goed nieuws ontving over Blind, hadden we dat allang gemeld. Net zoals we met Dusan Tadic hebben gedaan. Marc en ik bellen heel regelmatig met elkaar. Dat hoeft niet over Daley te gaan. Er zijn naast transfers nog een heleboel andere zaken die spelen. Het is niet per se ingewikkelder dan met Tadic, we moeten gewoon een nieuwe krachtsinspanning doen.”

De trainer sprak nog niet persoonlijk met Blind, wat wellicht ook aangeeft dat er nog wel het een en ander dient te gebeuren. Feit is wel dat Ajax over krap drie weken al aantreedt tegen Sturm Graz, in die o zo belangrijke Europese voorronde. De kans dat Blind daarbij is, slinkt met de dag. Is er haast geboden?

“Het seizoen bestaat natuurlijk niet alleen uit de wedstrijden tegen Sturm Graz. We moeten door, maar het seizoen duurt langer. We zetten alles op alles, maar het is moeilijk om dingen te forceren of af te dwingen. Dat geldt voor wel meer spelers, want we moeten er nog een aantal inpassen of fysiek zijn ze nog wat verder weg. Daar zitten een aantal moeilijkheden in.”

Er is dus nog veel onduidelijk. Lukt het Ajax wel of niet om Blind terug te halen en op welke plek binnen het elftal komt hij dan terecht? De verdediging is een optie, het middenveld ook. Het is in ieder geval geen optie om naast Blind ook Lisandro Magallán nog aan de selectie toe te voegen, zo veel wordt wel duidelijk.

“Als Daley komt, zit de kans er wel in dat er een streep door Magallán gaat,” aldus Ten Hag, die niet wil zeggen welke speler zijn voorkeur heeft, maar wel lijkt te hinten dat de voorkeur uitgaat naar Blind. “Ik heb erop aangedrongen om Magallán een paar weken terug al te halen. Als Boca Juniors hem vrijgaf, had Magallán hier gestaan. Die jongen komt uit Zuid-Amerika en heeft tijd nodig om zich aan te passen, hij moet wel eventjes intrainen.”

Als Magallán zich moet aanpassen terwijl Blind het Ajaxspelletje wel kan dromen, dan is het toch duidelijk? Dan zet Ajax toch alles op alles om Blind terug te halen en kan het altijd nog besluiten om Magallán te laten overvliegen vanuit Argentinië wanneer dit niet lukt? 

“Ik weet niet of je dat zo kunt stellen,” reageert Ten Hag. “Ik denk alleen niet dat het haalbaar is om beide spelers naar Amsterdam te halen. Dit heeft onder meer te maken met de samenstelling van de selectie. Spelers moeten perspectief hebben. Concurrentie is goed, maar ook weer niet te veel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >