Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico maakt mooiere tekeningen dan jij!

Nico Tagliafico geniet van zijn korte vakantie. Waar je wel eens foto’s tegenkomt van voetballers die niets anders doen dan luieren op een strand, zien we in het digitale album van de Argentijn een prachtige tekening voorbij komen.

09 juli 2018 - 14:24
UsershyraDesktopajax_dataimages258b1797d4285ab1a16ed244a199599a_normal
Was getekend, Tagliafico. © Instagram Tagliafico

Nico ging er eventjes goed voor zitten in zijn vrije uurtjes en toverde toen een prachtige leeuw tevoorschijn. Gewoon, met twee potloden. Meer heeft hij niet nodig. Alsof hij een echte kunstenaar is, staat zijn krabbel onder de creatie.

Dit spotten we via Instagram en de betreffende leeuw staat onderaan dit bericht. Als je door de posts van de 25-jarige Tagliafico scrollt, kom je meerdere creatieve uitspattingen tegen. We zien nog een leeuw en een roofvogel.

“Ik maak af en toe tekeningen. Misschien was ik kunstenaar geworden. Iets creatiefs,” antwoordde Tagliafico eerder op de vraag van Ajax Life wat hij zou zijn geworden als hij niet zo goed kon voetballen.

Een loopbaan als kunstenaar is misschien iets voor na zijn actieve carrière, alhoewel hij eerder van plan is trainer te worden. “Ik kon me niet voorstellen dat ik iets anders dan profvoetballer zou worden,” vervolgde Tagliafico tijdens hetzelfde interview.

De linksback van Ajax slaat ook graag een boek open. Zo was hij bezig met de biografie van Johan Cruijff en maak je hem sowieso blij met boeken die dieper ingaan op de tactiek van het spelletje, zoals de bijbels van Pep Guardiola en Jonathan Simpson.

“Ik werkte al met veel goede trainers. Door hen heb ik het voetbal leren begrijpen. Ik doe niets automatisch, ben geen robot. Als ik in het veld iets doe, wil ik ook weten waarom ik dat zo moet doen.”

“Ik wil het spelletje begrijpen. Dat heb ik ook met tennis en hockey. Ik ben meer een liefhebber dan een broodvoetballer die speelt om beroemd te worden. Na mijn actieve loopbaan hoop ik voetbaltrainer te worden.”

Overigens geniet Tagliafico ook heus van zijn vrije dagen. We zagen via Instagram ook al een schaaltje lekkernijen voorbijkomen, inclusief leverworst!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >