Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever maakt geregeld werkstukjes van spelers

Kunnen jullie je Ajax - Olympique Lyon nog herinneren? Vast wel, gokken we. Maar er gebeurde vooraf ook al iets waar we om moesten lachen. En het blijkt nu alleen maar grappiger te worden. Het gaat om een tekening die in de kleedkamer hing.

20 juni 2017 - 10:37
UsershyraDesktopajax_dataimagesa182aa409c481b6e9df47f6c55852e11_normal
Zie hier het werkstukje van Viergever over Onana. © Uefa

De Uefa was voor aanvang van de heenwedstrijd tussen Ajax en Lyon in de kleedkamer van de thuisploeg en maakte wat fotootjes. Er viel iets op: boven de stoel van Andre Onana hing een tekening. Een kindertekening, zo leek het.

Wij van Ajax Life deden vijf doelpunten later navraag en begrepen toen al dat Nick Viergever ermee was komen aanzetten. Hoe hij eraan kwam? Dat werd niet helemaal duidelijk. Maar nu wel, met dank aan Onana zelf.

De doelman heeft de verklaring. “Van een fan? Nee, van Viergever. Die had er laatst ook een van Davinson Sánchez gemaakt,” aldus Onana tegenover het magazine 1900. “Elke wedstrijd komt hij met een werkstukje aanzetten.”

Er blijkt naast de handenarbeid nog meer schuil te gaan achter Viergever, die vorig seizoen uitgroeide tot een van de grootste verrassingen. Het was namelijk nog wel eens een vrolijke boel in de kleedkamer.

Onana: “Je zou het misschien niet verwachten, maar ook Viergever en Matthijs de Ligt dansen. Bertrand Traoré natuurlijk ook.” Traoré was de laatste maanden de dj van de selectie.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >