Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax biedt burgemeester Halsema Ajaxshirt aan

Hartstikke leuk, zo'n ketting om je nek als burgemeester van Amsterdam. Maar je bent pas echt geïnstalleerd als nieuwe eerste burger van de stad als je in het bezit bent van een Ajaxshirt. Ook Femke Halsema is daar nu van op de hoogte. De Supportersvereniging Ajax bood haar een shirt aan.

12 juli 2018 - 20:45
UsershyraDesktopajax_dataimages6b5d3f9c5024da8a18a3bfd83810ec9b_normal
Tot de cadeaus voor Halsema behoort ook een shirt van Ajax. © SV Ajax

Halsema werd donderdag geïnstalleerd door de Amsterdamse raad en trad daarmee officieel in de voetsporen van Eberhard van der Laan, die in september 2017 wegens ziekte zijn functie niet meer kon uitoefenen en niet veel later overleed.

SV Ajax heeft gekozen voor rugnummer 10 vanwege het feit dat Halsema de tiende Amsterdamse burgemeester is sinds de Tweede Wereldoorlog. “Ik wens Halsema succes toe tijdens het uitoefenen van haar ambt en spreek de verwachting uit dat wij net als met haar voorganger komen tot een vruchtbare samenwerking,” aldus onze directeur Fabian Nagtzaam.

“Het doel van die vruchtbare samenwerking moet zijn dat alle Ajacieden en ook uitsupporters veilig en laagdrempelig wedstrijden kunnen bezoeken in haar en onze stad,” vervolgt Nagtzaam. 

“Dank voor dit gebaar namens de supporters,” reageert Halsema op haar beurt. “Naast burgemeester voor alle Amsterdammers wil ik graag burgemeester zijn voor alle Ajacieden in en buiten de stad en daar ga ik mijn best voor doen. Ik kom naast mijn bezoeken aan de Johan Cruijff Arena ook graag een keer kijken tijdens de training.”

Hopelijk lukt het Halsema om haar agenda vrij te houden als de training van Ajax een keertje openbaar is, want veel kansen per seizoen krijgt de nieuwe burgemeester helaas niet. Wie weet komen we haar tegen op een podium, want het is hoog tijd dat Ajax weer eens wordt gehuldigd vanwege sportief succes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >