Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sturm Graz wint oefenpotjes, maar verliest topscorer

Ajax zit middenin de belangrijkste periode van de zomer. Er wordt een fundament gelegd qua conditie en enkele serieuze oefenpotjes zitten eraan te komen. Opponent Sturm Graz is al iets verder en wint regelmatig, maar raakt ook zijn topschutter kwijt.

06 juli 2018 - 10:30
UsershyraDesktopajax_dataimages7e5b0a3ab7934cac0be2c0bb74d3145e_normal
Alar scoort dit seizoen niet meer voor Sturm Graz. © Pro Shots

Voor de Ajacieden gaat een serie oefenduels nu pas echt van start, tegen serieuze clubs in plaats van diverse laagvliegers uit de derde Bundesliga. Hier staat tegenover dat Sturm Graz al diverse oefenwedstrijden heeft gespeeld.

De nummer twee van de Oostenrijkse competitie won de afgelopen weken met 3-1 van NK Domzale, met 1-0 van FC Kopenhagen en 1-0 van Middlesbrough. Er staat sowieso nog een oefenpotje gepland tegen Krasnodar en wie weet volgt er meer.

Het klopt wel dat Sturm Graz ietsjes voorloopt ten opzichte van Ajax, want het seizoen begint iets eerder dan in Nederland. Daar staat tegenover dat het heenduel in de tweede voorronde van de Champions League voor beide 25 juli wordt gespeeld, nog voor de eerste competitiewedstrijd.

Hopelijk kan Ajax het voordeel uitbuiten dat de selectie nog intact is, aangevuld met diverse talenten, een topper als Dusan Tadic, de vechtlust van Zakaria Labyad en wie weet Daley Blind. Dit zijn ontwikkelingen waar Sturm Graz vast jaloers op is.

Sturm Graz op zijn beurt betaalt de tol voor het succes – tweede plek en bekerwinst – en raakt de ene na de andere basisspeler kwijt. Dit was direct na afloop van vorig seizoen al geen verrassing meer, maar nu vertrekt ook topscorer Deni Alar.

Alar wordt opgepikt door Rapid Wien, dat Ajax ook nog kent uit een CL-voorronde met slechte afloop. Toen speelde Alar trouwens ook voor Rapid Wien. Sturm Graz pikte hem daarna op en vorig seizoen kon het dankzij zijn spits maar liefst twintig keer juichen.

Die mooie cijfers zijn voor Rapid Wien reden om hem te verleiden tot een terugkeer, zo weet Kleine Zeitung. De transfer van Alar moet in de komende dagen worden afgerond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >