Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne mist strafschop en wordt uitgeschakeld op WK

Denemarken is op het WK gestrand in de achtste finales. Kasper Dolberg en Lasse Schöne waren niet opgewassen tegen Kroatië. De Kroaten worden getipt als outsider voor glorie. Lange tijd wisten de Denen gelijke tred te houden, maar Kroatië trok na het nemen van penalty's toch aan het langste eind. Schöne zag zijn penalty gekeerd worden.

01 juli 2018 - 22:49
UsershyraDesktopajax_dataimages6d7204976dd73a61e890efe5ea075fb3_normal
Schöne mocht een pingel trappen, maar zag zijn inzet gekeerd. © Pro Shots

Het was voor veel toeschouwers een zware zit, maar Schöne had tenminste nog de luxe dat hij vanaf het begin van de tweede helft onderdeel was van de wedstrijd. De middenvelder mocht invallen en kwam zelfs tot een doelpoging hier en daar, maar verder was het weinig verheffend.

Dat gold met name voor het spelbeeld, want eigenlijk zat iedereen maar een beetje af te tellen tot er eindelijk een beslissing kwam. Die viel uiteindelijk vanaf de strafschopstip. Luka Modric kon het vonnis in de tweede helft van de verlenging al vellen, maar vond Kasper Schmeichel op zijn weg.

Als gevolg van die misser duurde het nog twintig minuten langer voordat de vierde kwartfinalist bekend was. Schöne zag zijn inzet gekeerd worden. De speler van Ajax staat te boek als specialist, maar ging in de fout. Net als Christian Eriksen overigens. Zelfs Schmeichel kon daar niet tegenop. De Kroaten wonnen de penaltyserie met 3-2.

De avond begon juist nog zo spectaculair. Binnen vijf minuten was het al twee keer raak en stond de eindstand (1-1) na negentig en 120 minuten op het bord. De Denen schoten uit de startblokken en maakten het meeste uit een verre ingooi, die na een klutssituatie resulteerde in een treffer van Mathias Jørgensen. Het juichen was amper gedaan of Kroatië stond alweer op gelijke hoogte, via Mario Mandzukic.

Het leek alsof beide ploegen geschrokken waren van de intense openingsfase, want het vervolg kwam in de verste verte niet in de buurt bij de openingsfase. Dolberg moet, net als de vele tv-kijkers, een zware avond hebben gehad, want het was niet meer om aan te gluren.

Als er tenminste iets aan te gluren viel, want er gebeurde gewoon niet zo veel. De Kroaten maakten hun favorietenrol niet waar, de Denen probeerden er naar omstandigheden het beste van te maken. Als Eriksen niet 'los' komt, wordt duidelijk dat zijn ploeggenoten het nodige vernuft ontberen.

Een herkansing bij de laatste acht zit er niet in. Kroatië mag zich melden voor een ontmoeting met Rusland. De Russen waren verrassend genoeg te sterk voor Spanje. Ook daar waren strafschoppen nodig om een beslissing te forceren.

Als gevolg van de aftocht van de Deense Ajacieden is er geen speler van de huidige selectie meer actief op de eindronde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >