Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rode stoeltjes hoofdtribune laten wat langer op zich wachten

Wie tegenwoordig als Ajacied de Arena binnenwandelt is doorgaans tevreden over de aanblik van het stadion. De rood-witte stoeltjes, de grote witte letters A-J-A-X en de andreaskruizen in de hoek, het ziet er uitstekend uit. Maar het is nog niet helemaal af.

07 juli 2018 - 10:00
UsershyraDesktopajax_dataimages310795a3aadcc0b9553a286ff67110ae_normal
De blauwe zitjes worden nog vervangen door de rode erboven. © Ajax Life

Door Floris Roos

Het overgrote deel van de Johan Cruijff Arena kleurt prachtig rood met wit, behalve de hoofdtribune. Daar zien we nog tal van grijze en blauwe leren stoelen met leuninkjes, sommige al flink versleten. Het steekt nogal schril af tegenover de rest.

Het was oorspronkelijk de bedoeling om deze stoeltjes in de zomerstop los te schroeven, zodat de Johan Cruijff Arena bij de start van seizoen 2018/2019 volledig rood-wit zou zijn gekleurd. Dit gaat helaas niet lukken, blijkt bij navraag door Ajax Life.

“Naar verwachting worden de stoeltjes tussen 26 augustus en half september geplaatst,” legt een woordvoerder van het stadion uit. “De productie van de stoelen duurt helaas langer dan voorzien.”

Uitstel is natuurlijk geen afstel. De huidige stoelen op de hoofdtribune worden heus vernieuwd, alleen lukt het niet om de boel gereed te hebben als Ajax het nieuwe seizoen op zaterdag 11 augustus aftrapt tegen Heracles Almelo.

Om je toch vast een idee te geven van hoe de nieuwe stoelen eruit gaan zien, kun je een blik werpen op bovenstaande foto. Op die foto zie je al een rijtje rode stoelen op de eerder al vernieuwde bestuurderstribune.

Het geeft een beeld van hoe de rest eruit komt te zien als het allemaal klaar is. Overigens worden de nieuwe leren zittingen volledig in rood uitgevoerd, dus er komen geen nieuwe witte stoeltjes bij, om een speciaal patroon te vormen. De hoofdtribune kleurt straks volledig rood.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >