Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Resultaten Ledenpanel bieden inkijkje in stadionbezoek

De resultaten van het vijfde SV Ajax ledenpanel zijn binnen. En die delen we graag met jullie! Het is leuk om te lezen hoe andere Ajacieden denken over stadionbezoek en wij kunnen ons voordeel doen met de resultaten. Het stadionbezoek onder de respondenten is in ieder geval hoog te noemen.

16 juli 2018 - 15:07
UsershyraDesktopajax_dataimagese5024e8893dc7817fd95c18f11b2cdd0_normal
Bijna alle deelnemers kijken graag in het stadion naar Ajax. © De Brouwer

Maar liefst 95 procent van de deelnemers aan het ledenpanel bezoekt minstens eenmaal per seizoen de Johan Cruijff Arena. Zo’n 34 procent is in het bezit van een seizoenkaart en de wedstrijden worden het liefst bezocht met vrienden of vriendinnen. Competitieduels en Europese avondjes zijn het populairst.

Onder leden die nooit of zelden een wedstrijd bezoeken, blijkt de afstand tot de Johan Cruijff Arena de grootste spelbreker. Ook de beschikbaarheid en prijs van een kaartje wordt genoemd als reden om thuis te blijven. Seizoenkaarthouders zijn juist tevreden over de kaartprijs, maar het kopen van losse kaartjes wordt door leden als duur ervaren.

Wie bekend is in de JC Arena deelt een ruime 7 uit voor zowel toegankelijkheid als Ajax-uitstraling. Gezien de vele suggesties en tips is er voldoende ruimte voor verbetering. Het kan zomaar zijn dat die ruimte al snel wordt benut, maar daarover later meer! Als rode draad wordt het kleurgebruik in en rond het stadion aangehaald.

De cateringfaciliteiten worden gematigd positief beoordeeld en twee derde van de leden geven aan dat zij overwegen vaker gebruik te maken van de catering als zij op vertoon van hun clubcard korting kunnen krijgen.

Onze wedstrijdactiviteiten hebben grote bekendheid onder de leden. Maar liefst 93 procent van onze leden is op de hoogte van het feit dat SV Ajax rustactiviteiten organiseert en de begeleiding van de wedstrijdmascottes op zich neemt. De activiteiten worden ook goed beoordeeld en 58% van de leden vindt ook in meer of mindere mate dat het belangrijk is dat de supportersvereniging de activiteiten organiseert.

SV Ajax gaat zo’n acht tot tien keer per jaar een onderzoek onder haar panelleden houden. Het huidige ledenpanel telt momenteel zo’n tweeduizend leden. Ben jij achttien jaar of ouder en heb jij je nog niet eerder aangemeld? Kijk dan op svajaxledenpanel.nl wanneer je je weer kunt aanmelden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >