Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reserves Ajax blameren zich in oefenduel met Walsall FC

Ajax heeft donderdagavond ook zijn tweede oefenduel niet winnend kunnen afsluiten. Sterker nog, de ‘reserveploeg’ verloor in het Bescot Stadium met 2-0 van Walsall FC dat uitkomt op het derde niveau in Engeland.

19 juli 2018 - 22:28
UsershyraDesktopajax_dataimages346151bb0703df5150c19630d493eb26_normal
Het wil nog niet echt vlotten in de oefenduels van Ajax... © Pro Shots

Ajax begon met Kasper Dolberg in de punt van de aanval en met Zakaria Labyad hangend op linksbuiten. Veel mensen hadden de aanwinst van FC Utrecht enkele uren eerder aan de aftrap met het eerste team verwacht, maar dat liep anders.

De reden daarvoor is overigens niet zo gek. Labyad moet namelijk nog een Europese schorsing uitzitten die hij eerder met FC Utrecht opliep. Hij kan dus niet meedoen in het thuistreffen met Sturm Graz. Om die reden mocht Noa Lang met het beoogde eerste elftal meedoen, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Wolverhampton Wanderers.

Hoe dan ook, Ajax trad verder aan met talenten als Ryan Gravenberch, Jurgen Ekkelenkamp, Mitchel Bakker, Dennis Johnsen en Sven Botman, terwijl ook meer ervaren spelers als Siem de Jong en Kostas Lamprou binnen de lijnen stonden evenals aanwinst Perr Schuurs.

Verdedigend slap optreden zorgde ervoor dat Walsall FC makkelijk aan de treffers kwam. Andy Cook trof namens zijn ploeg tweemaal doel. Om toch een treffer te forceren kwam Kaj Sierhuis nog wel in het veld voor Botman. De spits kwam via een rebound nog bijna tot een treffer, maar miste de scherpte. De rebound ontstond na een knappe actie van Johnsen.

Ajax had sowieso ook wel wat pech. Er waren heus kansen en tweemaal werd de lat geraakt. In de eerste helft plaatste Siem de Jong de bal op de lat en in het tweede bedrijf herhaalde Ekkelenkamp dat kunstje. Helaas levert latjetrap geen doelpunten op, dus echt veel schoot Ajax er niet mee op. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >