Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars zegt het nog maar eens: Frenkie is ‘not for sale’

Het transfergezoem rond Frenkie de Jong blijft maar aanhouden. De jonge Ajacied stond inmiddels vaker op de voorpagina van een Spaanse sportkrant, dan bij Ajax op het veld. In de Telegraaf laat Marc Overmars weten dat een vertrek nog altijd niet aan de orde is.

19 juli 2018 - 10:02
UsershyraDesktopajax_dataimages900a7fe495b12c817630b404adf6c068_normal
De komst van Daley betekent niet dat Frenkie weg mag. © Ajax Images

De directeur spelersbeleid laat in gesprek met de wakkere krant weten dat de komst van Daley Blind niet betekent dat een vertrek van Frenkie plots aan de orde is. FC Barcelona kan bellen wat het wil, Overmars neemt de telefoon niet op, zo lijkt het.

“Nee. Ik ben duidelijk geweest. Not for sale. En dat heb ik naar alle partijen toe gecommuniceerd.” Op de suggestie van de Telegraaf-verslaggever of nu voor 50 miljoen verkopen en nog een jaartje terug huren een optie is, reageert Overmars niet enthousiast: “Dat doe ik liever niet, nee.”

Deze houding past bij eerdere uitspraken van de Ajaxdirectie waarin men stelde dat de selectie tijdig op orde moet zijn en dat het niet de bedoeling is om jong talent al op 18- of 19-jarige leeftijd van de hand te doen. Bij piepkuiken Justin Kluivert werd nog van deze lijn afgeweken, maar dat was allemaal goed verklaarbaar.

Voor Matthijs de Ligt geldt daarom hetzelfde als voor Frenkie, als we Overmars op zijn woord moeten geloven. “Kom volgend jaar maar terug,” is het antwoord van de directeur als geïnteresseerde clubs zich voor de centrale verdediger melden.

“Natuurlijk bewees Davinson Sanchez dat het voor een club moeilijk kan worden om dat vol te houden. Maar we staan nu op een punt waarop we zeggen: jongens, we verkopen niet. Ze zijn 19, 20 jaar.” Geld speelt daarin voor Overmars even geen rol. Nu telt vooral een zo sterk mogelijk team.

De enige speler die nog mag vertrekken voor 1 september is Hakim Ziyech. Al zal het wel tegen de juiste transfervergoeding moeten zijn. Overmars is vrij duidelijk over de situatie van de spelmaker. “Hakim heeft een bepaalde wens uitgesproken. Maar als hij die niet kan realiseren, dan houden we hem met alle plezier hier. Ik denk dat we hem hard nodig hebben dit seizoen, want hij kan op verschillende posities spelen.”

Lees hier het volledige interview van De Telegraaf met Marc Overmars (Blendle)

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >