Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nog altijd veel onbegrip in Putten over B-garnituur van Ajax

Het chagrijn in Putten is er na een nachtje slaap niet minder om. Ajax trad tijdens het 'pezen in de provincie' tegen FC Nordsjælland (1-3) aan met een B-elftal en dat is voer voor discussie. Ajax stelt dat bekend was dat de grote namen niet meededen, de voorzitter van SDC Putten heeft gemengde gevoelens.

08 juli 2018 - 21:30
UsershyraDesktopajax_dataimagesb071754fe90d15a99d7ee84adabd8e54_normal
Even checken wie er nu precies het veld betreden namens Ajax... © De Brouwer

Wij van Ajax Life waren uiteraard van de partij op de Veluwe en we hoorden al tijdens de wedstrijd flink wat gemopper. Er stonden zo'n beetje alleen maar onbekende spelers op het veld en het voetbal leek tijdens het gezapige potje ook al nergens naar. Het was nog een geluk dat de zon scheen.

Niet alleen langs de lijn werd gemopperd, ook in de bestuurskamer hing een donderwolkje. “Er is tijdens een gesprek op 17 mei duidelijk afgesproken dat er geen Jong Ajax of B-keuze zou komen,” reageert Albert de Bruin tegenover De Stentor. De Bruin is voorzitter van SDC Putten.

“Anders hadden we niet hoeven opschalen met een tribune en toegangsprijzen. Ook Nordsjælland was zeer verrast en gepikeerd, want dit was ook tegen hun afspraken met Ajax. Die waren hetzelfde als die van ons. Ajax moet zijn fout erkennen,” vervolgt De Bruin.

Ajax herkent zich niet in de woorden van de voorzitter. “Wij hebben gecommuniceerd dat de selectie in tweeën werd geknipt en het beste deel in Hattem zou spelen. Putten betaalt een ander bedrag dan Hattem voor een bezoek van Ajax,” reageert een woordvoerder namens de nationale recordkampioen.

Voorzitter De Bruin doet die reactie vanwege de spreekwoordelijke kat in de zak af als 'klinkklare onzin'. Ajax zegt het overigens vervelend te vinden dat in Putten niet aan de verwachtingen werd voldaan. “Door diverse blessures en vanwege WK-gangers misten wij veel spelers en waren er minder bekende namen in Putten dan in een ideale situatie.”

Er staat niet zwart op wit dat Ajax met toppers zou afreizen naar sportpark Putter Eng, wel was de afspraak dat de A-selectie zou opdraven. Onderaan de streep luidt de conclusie dat er vooral Jong Ajacieden van de partij waren, aangevuld door wat keepers en Hassane Bandé. “Ik kan niet zeggen dat Ajax iets heeft nagelaten dat in het contract stond, maar toezeggingen zijn anders uitgevoerd,” vervolgt de Puttense voorzitter. “Ik vind dat Ajax zijn morele verplichting niet is nagekomen.”

Dan is minimaal 15 euro voor een kaartje wel veel geld. En 25 euro voor een vip-kaart al helemaal. De voorzitter: “Mensen hebben op indringende wijze hun geld teruggevraagd. Wij werden hier ook door verrast, maar kunnen er niets aan doen. Dit is geen Ajaxpromotie en heeft prioriteit nummer één in de evaluatie met Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >