Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hattem zet brandweer in om grasmat voor Ajax te benevelen

Hartstikke leuk en aardig, maar Ajax komt niet zomaar een oefenwedstrijdje op jouw complex spelen. Daar zijn ze deze dagen in Hattem ook achter gekomen. De plaatselijke trots speelt gastheer bij Ajax - Steaua Boekarest en zelfs de brandweer komt in actie.

06 juli 2018 - 14:23
UsershyraDesktopajax_dataimages16de42ae3b03680b519aa42c06ce7791_normal
Alles wordt in Hattem uit de kast getrokken om Ajax te plezieren. © De Brouwer

Ajax verlaat zaterdag Amsterdam voor een ouderwets potje ‘pezen in de provincie’ en dat levert altijd mooie verhalen op. Zo zijn kaartjes voor Ajax - Steaua te koop bij de kapper en wordt de brandweer opgetrommeld om het veld goed nat te houden.

Dit laatste lezen we dan weer in De Stentor, waarin Gerrit van Keulen uitlegt wat erbij komt kijken om Ajax tevreden te stellen. “Martin Brummel, de ground manager van Ajax, is al twee keer in Hattem geweest om de mat te inspecteren en ons tips te geven,” aldus de accommodatiebeheerder van sportpark ’t Achterveen.

“Martin kwam met koffers vol meetmateriaal aan. Om dingen als de vlakheid van de mat, de lengte van de wortels, de veerkracht en de lengte van het gras en de vochtigheid te meten. Het boekwerk met eisen voor de grasmat telt wel twintig A4’tjes.”

Met name de vochtigheid van het veld is een aandachtspunt. Door de aanhoudende droogte, in combinatie met recente warmte, heeft het gemiddelde grasveld het zwaar. Ook in Hattem. Gelukkig kan de plaatselijke VV putten uit een eigen grondwaterbron.

Maar er is meer. Alles ligt op schema en is op tijd klaar, maar de zaterdagochtend wordt een drukke. Er worden nog mooie banen op het A-veld gemaaid, zoals op het WK. Daar is speciaal een kooimaaier voor ingehuurd, want die schijnt beter te werken dan de gebruikelijke cirkelmaaier. Dat wisten wij trouwens ook niet.

Er wordt verder een beroep gedaan op het plaatselijke brandweerkorps, zo lezen we. “Vlak voor de warming-up, direct na de warming-up en in de rust komt de brandweer dan nog met zes spuitslangen en twintig man om het veld nat te houden door steeds te benevelen,” aldus Van Keulen. “En na de wedstrijd? Dan gaan we in de kantine andere dingen nat maken, haha.”

Er worden in Hattem tussen de 3500 en 4000 toeschouwers verwacht bij Ajax - Steaua. De aftrap is om 19.00 uur.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >