Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geruchten over Frenkie en Barcelona houden maar aan...

Het houdt niet op, niet vanzelf. Spaanse journalisten blijven hun kranten maar volschrijven over Frenkie de Jong. De dribbelaar ontkende in het Olympisch Stadion nog min of meer dat hij vertrekt naar FC Barcelona, maar desondanks verschijnen er zondag weer paginagrote verhalen.

15 juli 2018 - 21:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesa844ece65a1df794e56e2676397b9bcf_normal
We kunnen tenminste weer een recente foto van Frenkie plaatsen. © Pro Shots

We zijn het inmiddels wel een beetje gewend dat Frenkie een voorpagina, een portada, scoort op een van de vele Spaanse kranten. Ook zondag is het weer raak. Dit keer eens niet de cover van El Mundo Deportivo, maar van Sport. Dat is een sportkrant, zoals je vast al vermoedde.

Ze verzinnen in Spanje keer op keer een nieuw excuus om over Frenkie te schrijven. Is het niet zijn talent, dan zijn het wel de ontwikkelingen bij Ajax. Staat Daley Blind op het punt terug te keren? Wie weet heeft het iets met Frenkie te maken.

Er zijn net zo veel scenario's denkbaar als dat er krantenpagina's beschikbaar zijn. Het enige puntje van aandacht... het blijft maar duren. En als iets maar blijft duren, moet er haast wel aanleiding voor zijn. En Barcelona fluistert wel eens iets in. Of die aanleiding nu concreet wordt, is de grote vraag.

We moeten vragen over interesse van Barcelona maar aan Marc Overmars voorleggen, stelt Frenkie zelf in gesprek met AT5. Of anders aan zijn zaakwaarnemer. “Ik kan natuurlijk niet beloven dat ik sowieso blijf, maar zoals het er nu voorstaat wel. Ik denk dat ik dit seizoen nog wel bij Ajax blijf.”

Ook hier hebben ze in Spanje trouwens allang een scenario voor bedacht. Misschien blijft Frenkie zelf wel twee seizoenen. Barcelona is zo wanhopig op jacht naar de handtekening van de 21-jarige Frenkie dat een directe verhuur aan Ajax bespreekbaar is. Twee seizoenen verhuren? Ook geen enkel probleem.

Het gekke is dat diverse berichten vanuit Catalonië dezelfde afslag hebben genomen. Waar er eerst volgens Ajax niet te onderhandelen viel over Frenkie, zou er een prijs zijn genoemd. Die genoemde prijs bedraagt 50 miljoen euro. En wie een prijs noemt, is bereid te onderhandelen. Zo luidt de redenatie althans. Of de boodschap die Barcelona influisterde.

De redenatie luidde een paar dagen geleden overigens nog dat Overmars niet met Barca's nieuwe technisch directeur Eric Abidal in gesprek wilde als Frenkie onderwerp van gesprek was. Er wordt toegevoegd dat Barcelona zijn goede relatie met Ajax niet wil beschadigen en dat Frenkie en zijn entourage daarom ook een rol moeten spelen om een transfer mogelijk te maken.

Terwijl ze er in Spanje maar wat druk mee zijn, blijft het in Nederlandse publicaties stil over links tussen Frenkie en Barcelona. Dit maakt het des te grappiger dat ze in Spanje weer schrijven dat in de Nederlandse pers verschijnt dat een delegatie van Barcelona in Amsterdam wordt verwacht voor onderhandelingen. Dit heeft dus nergens gestaan!

Bedenk er even bij dat de transfermarkt in Spanje nog wel een tijdje geopend is, dus bereid je maar voor op nog meer verhalen over Frenkie. Ongetwijfeld volgt er komende week al het een en ander. We zijn benieuwd wat er dan weer overwaait...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >