Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geblesseerde Dolberg blijft achter in Amsterdam

Jullie ontgaat niks en dus ook niet dat de terugwedstrijd tegen Sturm Graz op het programma staat. Daar moeten we het nu dus over hebben! Het belangrijke treffen gaat woensdag aan de neus van Kasper Dolberg voorbij. De Deense spits is nog niet hersteld van een buikwandkwetsuur.

31 juli 2018 - 07:57
UsershyraDesktopajax_dataimagesf45820525d81709553d6b2e0c1a6427a_normal
Dolberg kwam nog wel in actie tegen Walsall FC. © Ajax Images

Dolberg was er niet bij in de heenwedstrijd en ook de terugwedstrijd moet de spits dus noodgedwongen missen, zo weet De Telegraaf. Voor de jonge aanvaller een domper, maar het geeft Klaas Jan Huntelaar alle gelegenheid om in Graz te laten zien dat hij nog altijd het vizier op scherp heeft staan, als een bal goed voor zijn voeten valt. Hij heeft in die zin iets goed te maken.

Het is sowieso interessant om eens te volgen welke elf spelers op het veld worden gebracht door Erik ten Hag. Zo ontbrak Zakaria Labyad in Amsterdam nog vanwege een schorsing, die hij eerder opliep als speler van FC Utrecht. In Oostenrijk is de aanwinst wel gewoon van de partij. Sterker nog: hij kan zijn eerste officiële minuten in Amsterdamse dienst maken.

En wat doet de trainer met Dusan Tadic en Daley Blind? Begint het duo wederom op de bank of ligt er al een basisplek in het verschiet? En als Blind mag beginnen, schuift Frenkie de Jong dan door naar het middenrif? En Carel Eiting dan? Die speelde prima in de Arena. Ten Hag heeft keuzes genoeg en dat gegeven is opzich al hartstikke prima!

Ajax begint woensdagavond met een voorsprong. De ploeg won vorige week in een uitverkochte Johan Cruijff Arena voor eigen publiek met 2-0, dus we kunnen gerust stellen dat er een fijne uitgangspositie op tafel ligt. Toch blijft het zaak om scherp te zijn. Heel scherp.

Mocht Ajax het tweeluik met Sturm Graz winnend afsluiten, dan heeft het zich sowieso verzekerd van Europees voetbal (Europa League). Het kan dan echter nog mooier, maar dan moet het Standard Luik verslaan in de derde voorronde van de Champions League.

Als het allemaal zo ver komt, en laten we dat vooral hopen, dan staat het heenduel met de Belgen op 7 augustus op het programma. De return is een week later. Maar goed, laat Ajax eerst zorgen dat het Sturm Graz definitief van zich afschudt.

Lukt dat nou onverhoopt niet, dan is er nog een vangnet om Europa League-voetbal veilig te stellen. Ajax wacht dan een tweeluik met het Ierse Dundalk of Larnaca, dat op Cyprus voetbalt. We praten dan over 9 en 16 augustus. Maar goed, laten we hier voorlopig even niet vanuit gaan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >