Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gasselich drukt Ajax op het hart Sturm Graz serieus te nemen

Ajax bewaart meer slechte dan goede herinneringen aan onderonsjes met Oostenrijkse clubs. Oud-Ajacied en voetbalkenner Felix Gasselich (62) waarschuwt de Ajaxfans, maar is ook optimistisch. “Deze wedstrijden komen op een slecht moment voor Sturm Graz. Ajax is favoriet.”

24 juli 2018 - 09:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesfbba246f5fb4d995b64b6f51799d1975_normal
Gasselich verwacht dat Ajax aan het langste eind trekt. © Ajax Images

Door Sander Zeldenrijk

Austria Wien, Grazer AK, Red Bull Salzburg, Rapid Wien... Ajax heeft het lang niet altijd gemakkelijk tegen Oostenrijkse opponenten. Een verklaring voor het matige sportieve verleden tegen zijn landgenoten heeft Gasselich wel.

“Ajax is al jaren een van de beste clubs als het om het opleiden van technische spelers gaat, maar het voetbal verschuift meer en meer naar kracht en fysiek. Dat zag je ook op het WK. Juist daar ligt de kracht van Sturm Graz. Zij hebben sterke spelers die het vooral van hun inzet moeten hebben. Technisch zijn ze minder,” aldus Gasselich in de nieuwe uitgave van onze krant Ajax Life.

Ajax treft volgens de negentienvoudig international een onvolledig geprepareerde opponent. “Sturm Graz verloor deze transferperiode zeven spelers en haalde met aanvaller Philipp Hosiner vooralsnog maar één goede speler terug. Hij is nu 29 en kwam van Union Berlin, ik ben benieuwd hoe goed hij nog is.”

“Er zal nog een aantal nieuwe spelers komen, maar ik kan me niet voorstellen dat Sturm Graz tegen Ajax als goed ingespeeld team op de mat staat. Deze wedstrijden komen op een slecht moment voor Sturm Graz,” vervolgt Gasselich, die uiteraard weet dat de Ajacieden ook nog niet precies van elkaar weten hoe en wat.

Dusan Tadic bijvoorbeeld trainde maandag pas voor het eerst mee. “Ik zou Tadic gewoon opstellen in de eerste wedstrijd. Zo'n korte aanloop is oké. Hij is fit, gretig en net terug van vakantie. Ajax heeft een jonge ploeg. Tadic kan die spelers helpen.”

Gasselich zal zelf aanwezig zijn bij de return in de Merkur Arena. Hij verwacht een Amsterdams feestje in het uitvak. “Ajax heeft de betere ploeg en meer individuele kwaliteit. Dat moet ook, want het wordt tijd dat we weer eens een prijs gaan pakken. Het liefst met aantrekkelijk voetbal. Als ze Sturm Graz Graz vanaf de eerste minuut serieus nemen, komt het goed.”

Als je benieuwd bent naar de volledige voorbeschouwing van Felix Gasselich op de dubbel tussen Ajax en Sturm Graz, sla dan onze krant open. De eerste krant van het nieuwe seizoen wordt dinsdag bij onze leden bezorgd. Ontvang je de krant nog niet? Sluit je aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >