Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg vraagteken voor Sturm, Blind en Tadic fit genoeg

Welke elf spelers verschijnen er woensdag aan de aftrap van de wedstrijd tegen Sturm Graz? Met een niet volledig fitte selectie is het puzzelen voor Erik ten Hag. Tijdens de persconferentie ging de trainer in op de mogelijke opties.

24 juli 2018 - 15:35
UsershyraDesktopajax_dataimagesfe08e1f9bf84a62018122d2687ad6702_normal
Dolberg liep gisteren een probleem aan de buikwand op. © Ajax Images

Achter de naam van Kasper Dolberg staat volgens Ten Hag nog een zeer groot vraagteken. De spits liep gister tijdens de training een probleem aan de buikwand op en zal dus hoogstwaarschijnlijk niet kunnen spelen. Ajax traint vandaag nog in de Johan Cruijff Arena, maar Dolberg is daar niet bij.

De naam van Zakaria Labyad kan sowieso al worden doorgestreept op het wedstrijdformulier. De zomerse aankoop zit een schorsing uit die hij tijdens de vorige Europese campagne met FC Utrecht opliep. In de oefenwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers vulde Noa Lang de vacature voor linksbuiten in. Een basisplaats voor de jongeling lonkt dus.

Dan hebben we nog Daley Blind en Dusan Tadic. Beiden zijn pas net bij de selectie aangesloten en hebben dus nauwelijks speelminuten in de benen. “Daley is pas ingestroomd op het moment toen wij al een paar weken bezig waren. Hij zit momenteel in de opbouw en dus moeten we nog maar zien of hij start,” aldus Ten Hag tijdens de persconferentie.

Tadic vertelde al eerder aan onder andere Ajax Life dat hij zich nu zo’n vijftig procent voelt, maar er zal staan als het team hem nodig heeft. “Tadic is nog later ingestroomd en heeft in verband met het WK ook langer doorgespeeld. Ik denk dat hij fit genoeg is om te spelen.” De trainer verklapt nog niet of Tadic ook daadwerkelijk in de basis start. “Als je invalt, speel je ook.”

Verder kampten Hakim Ziyech, Lasse Schöne en Max Wöber met kleine pijntjes. Daarnaast komen Donny van de Beek en Frenkie de Jong net terug van blessures. Zijn zij op tijd fit voor morgen? “Ik denk dat we iedereen beschikbaar hebben. Ook de jongens die vorige week door lichte klachten nog een oefenwedstrijd moesten overslaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >