Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Deuren open en flesjes water toegestaan bij Ajax - Sturm

We vertellen niets nieuws als we opmerken dat het warm is. Sterker nog, het is deze dagen bloedheet en we zweten ons kapot. Daarom is besloten het warmteprotocol te activeren. Dit betekent dat je een open flesje water mag meenemen naar Ajax - Sturm Graz.

24 juli 2018 - 10:10
UsershyraDesktopajax_dataimages216b6afb26fc87b48ac7e796b9dd0fd4_normal
Flesjes mogen mee, maar dus wel zonder dop! © Pro Shots

De Ajacieden staan woensdag tegenover de club uit Oostenrijk in het kader van de voorronde van de Champions League en als er wordt afgetrapt (20.30 uur), kan het nog altijd zomaar een graadje of dertig zijn.

Met dik 50.000 man in een uitverkochte Johan Cruijff Arena ligt de gevoelstemperatuur – dat blijft een hip dingetje – waarschijnlijk nog een stukkie hoger. Om het allemaal iets aangenamer te maken, worden er diverse maatregelen genomen.

Zo is het toegestaan om een flesje water mee naar binnen te nemen. De dop moet je dan weer wel buiten laten. Een flesje water klinkt misschien niet direct als een appeltje voor de dorst, maar als de behoefte daar is, mag je het flesje in de toiletten bijvullen.

Het advies luidt verder om luchtig gekleed te gaan, al lijkt het ons vrij logisch dat je niet in je winterjas komt aanzetten. Om het op de tribunes ook een beetje luchtig te houden, blijven de buitendeuren en vier wangen van de JC Arena open. Zo wordt gezorgd voor extra ventilatie.

Een ander advies luidt om een beetje voorzichtig te zijn met alcohol. Ongekende hitte en te veel bier is geen goede combinatie, dus let gewoon een beetje op. Dat opletten doen de EHBO’ers van dienst ook. Er wordt goed gecheckt of supporters geen verschijnselen van oververhitting vertonen.

De aftrap van Ajax - Sturm Graz is woensdag dus om 20.30 uur. De wedstrijd wordt overigens voorafgegaan door een minuut stilte, vanwege het recente overlijden van de 71-jarige Heinz Schilcher.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >