Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Biertjes tappen op nieuwe omlopen Oost flinke uitdaging!

De Johan Cruijff Arena ondergaat een enorme metamorfose. De omlopen op zowel de eerste als de tweede ring worden verbreed, waardoor meer bewegingsvrijheid voor supporters ontstaat. Ook worden de toilet- en horecavoorzieningen flink uitgebreid. Het horeca-ontwerp wordt verzorgd door Heineken Interieur Design.

20 juli 2018 - 13:21
UsershyraDesktopajax_dataimages5c618013cf995f6546c6bf3f995f855c_normal
Proost! © Björn Martens

De oostkant van het stadion wordt bij aanvang van seizoen 2018/2019 in gebruik genomen. De boel aan die kant is al zo goed als klaar, maar staat nog wel leeg. Heineken Interieur Design is momenteel druk bezig met het ontwerp voor de horeca. Komende week kunnen we jullie daar meer van laten zien.

Waar Heineken aan het werk is, daar is bier natuurlijk nooit ver weg. Toch is het voor de bierbrouwer een aardige uitdaging om het voor elkaar te krijgen dat de supporters op Oost straks een pilsje kunnen drinken.

“Dat is wel een technische uitdaging,” weet Peter Roozeboom, één van de architecten van Heineken Interieur Design. “Hoe krijg je het bier op alle niveaus? Kunnen er gaten worden geboord voor de dikke leidingen en het koelwater?” Zomaar wat vragen waar een antwoord op moest worden gevonden.

“De leidingen mogen geen haakse bochten maken,” legt Roozeboom uit. “En het bier moet naar boven. Met tankwagens worden straks de bierinstallaties in de Arena gevuld. Er wordt gewerkt met duizend liter tanks.”

“De vrachtwagens moeten bij die installaties kunnen komen, want de pomp op die wagens is te zwaar om alle niveaus van bier te voorzien. Een uitdaging op zich, maar dat iedereen straks aan elke bar op oost een Heinekenbiertje kan drinken staat vast,” stelt de bierman ons gerust.

Proost!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >