Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ambitieuze Schuurs weet goed waar hij aan moet werken

Aanwinst Perr Schuurs is onderhand alweer een vertrouwd gezicht op het veld bij Ajax. Hij draait zijn wedstrijden ogenschijnlijk moeiteloos mee in de voorbereiding. De achttienjarige verdediger stond weer naast Matthijs de Ligt opgesteld in het oefenduel met Steaua Boekarest (1-1).

08 juli 2018 - 11:55
UsershyraDesktopajax_dataimages23b01d25b54b2b68421704ba996cd880_normal
Schuurs wil vooral aan zijn fysiek, wendbaarheid en snelheid werken. © Ajax Images

Door Floris Roos

Als het aan Schuurs ligt, blijft hij daar natuurlijk gewoon staan als Ajax straks voor het echie gaat spelen. Maar of het zo ver komt, is afwachten. Marc Overmars is druk in de weer om Daley Blind binnen te hengelen, Lisandro Magallán lijkt ook nog altijd niet helemaal van de baan en verder is Max Wöber kandidaat voor een plekje naast De Ligt. En over laatstgenoemde gesproken: die moet Ajax ook nog maar binnenboord zien te houden.

Toch ligt het in de lijn der verwachtingen dat Schuurs in eerste instantie vooral in actie komt bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Maar ja, soms komen zaken in een stroomversnelling en lopen dingen toch anders dan je vooraf dacht. Schuurs doet gewoon zijn best, terwijl hij hard werkt aan zijn tekortkomingen.

“Met mij gaat het prima. Het bevalt mij tot dusver uitstekend bij Ajax,” stelt een glunderende Schuurs tegenover Ajax Life op het hoofdveld van Sportpark Het Achterveen van vv Hattem. We spreken de verdediger kort na het oefenduel tegen de Roemenen van Steaua. De geboren Limburger kijkt met een overwegend goed gevoel terug op het oefenduel.

“Ik denk dat we als team een goede pot hebben gespeeld. Natuurlijk wil je altijd winnen, maar het zat er niet in. Ik denk dat we onszelf qua uitslag tekort hebben gedaan, maar vind dat we los van de uitslag best tevreden mogen terugkijken op het overgrote deel van de wedstrijd,” deelt Schuurs zijn mening. “Vooral de eerste helft speelden we heel goed. De tweede helft ging het allemaal iets minder, maar dat weet je als beide teams op een gegeven moment veel gaan wisselen.”

Schuurs woont inmiddels een maand of vier met zijn vriendin in een appartement in Amsterdam, dichtbij de club. Van Fortuna Sittard in Limburg naar Ajax in de Randstad kun je zien als een flinke stap voor een tiener, maar van een cultuuromslag wil de verdediger niks weten. Lachend: “Nee hoor, ik voel me er harstikke thuis. We zijn hartstikke blij.”

De jonge verdediger brandt van ambitie en dat is alleen maar mooi. “Voor mij is het belangrijk om een goede voorbereiding te draaien en te gaan voor de kansen die ik krijg. Op die momenten moet ik mezelf laten zien, waardoor ik misschien wel mag blijven staan.”

Op de vraag wat zijn verbeterpunten zijn, hoeft Schuurs niet lang na te denken. Een vlot antwoord volgt. “Het tempo ligt natuurlijk een stuk hoger dan ik gewend ben. Ik moet dan ook vooral aan mijn fysiek, wendbaarheid en snelheid werken. Dat zijn voor mij wel de voornaamste verbeterpunten.”

Als we stellen dat het hem redelijk gemakkelijk lijkt af te gaan, geeft Schuurs een tikje op de rem. “Nou, gemakkelijk natuurlijk niet, het gaat zoals ik al zei allemaal veel sneller, maar ik denk dat ik wel goed mee kan komen. Zo voelt het wel. Ik moet gewoon elke training honderd procent geven en dan gaat het goed. Ik ben in een heel leuk team terecht gekomen en goed opgevangen. Daardoor wordt het allemaal een stuk makkelijker. Dat helpt enorm.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >