Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Cape Town legt zich alsnog neer bij degradatie

De soap rondom Ajax Cape Town heeft een uitkomst. En die is negatief. De zusterclub van Ajax legt zich neer bij degradatie uit de hoogste divisie en komt komend seizoen uit in de Zuid-Afrikaanse Keuken Kampioen Divisie.

27 juli 2018 - 15:47
UsershyraDesktopajax_dataimages4d861e76ebab8e37e06db3da13a78389_normal
Yes, dat is Evander Sno in het thuisshirt! © Pro Shots

De rechter maakte begin deze maand de degradatie van Ajax Cape Town nog ongedaan, maar de nationale voetbalbond was het hier niet helemaal mee eens en draaide een competitieschema in elkaar zonder Ajax Cape Town.

Als je hiertegen in beroep wilt, moet je verder procederen. Dat kost tijd, niemand wordt er vrolijk van en als rechters en politiek zich met de voetbalsport bemoeien, duurt het nooit lang voordat de Fifa om de hoek komt kijken en er sancties dreigen.

Daarop besloot Ajax Cape Town zijn strijd te staken. De degradatie wordt dus definitief niet ongedaan gemaakt. Het hele probleem is dat de degradatie tot stand kwam op basis van strafpunten, die werden uitgedeeld omdat Tendai Ndoro niet speelgerechtigd bleek.

Ndoro stond afgelopen seizoen bij drie verschillende clubs onder contract, terwijl twee clubs het afgesproken maximum is. Ajax Cape Town stelde Ndoro gewoon op en zag de wedstrijden waarin hij meedeed omgezet worden in reglementaire nederlagen van 0-3.

Daardoor kon het gebeuren dat Ajax Cape Town onder de streep belandde en niet in de nacompetitie terechtkwam, maar zelfs direct degradeerde. Die degradatie is per vandaag definitief, de chaos bij de club is al langer compleet. Diverse spelers zijn vertrokken.

Er speelt op de achtergrond nog wel een protest van Ajax Cape Town en dit wordt ook behandeld door een bevoegd orgaan, maar de degradatie wordt niet meer ongedaan gemaakt. De club speelt komend seizoen niet op het hoogste niveau.

Ondanks de grote gevolgen en bijbehorende chaos – zowel sportief als financieel – heeft Ajax Cape Town als doelstelling uitgesproken dat het direct weer wil promoveren. Wat we ervan horen, blijft Ajax de club ondersteunen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >