Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Met Tadic eindelijk doorpakken?

Je krijgt niet eens de tijd om de krant open te slaan. De vele appjes waren een welkome verrassing vanmorgen kort na het wakker worden. Ajax heeft een persoonlijk akkoord met Dusan Tadic en meer moet volgen. Dat is nog eens iets om vrolijk van te worden.

21 juni 2018 - 15:30
UsershyraDesktopajax_dataimages6bc2556236478ebacf1c7d6e397242e0_normal

De gemiddelde transferzomer is voor een Ajacied niet de fijnste tijd van het jaar. Het gonst over het algemeen van de geruchten. Dat is deze zomer niet anders en Frenkie de Jong staat geregeld op een portada, maar de schade valt tot dusver alles mee.

Er kan nog steeds ieder moment schade worden toegebracht, maar met een beetje mazzel is tegen die tijd wel de handtekening van Tadic binnen. Ik had eigenlijk niet verwacht dat hij vanuit de Premier League naar Ajax zou willen, maar blijkbaar is er goed gemasseerd.

Ik gaf geen stuiver voor het eerste bericht in De Telegraaf, een tijdje geleden alweer. Maar het klopte dus, ook al is er nog niets rond. Mike Verweij verdient complimenten, zoals Marc Overmars een compliment verdient als hij straks inderdaad met Tadic op de foto staat.

Het aantrekken van Tadic heeft iets weg van doorpakken. Eindelijk! Ja, hij kost de lieve som van 17,1 miljoen euro, maar we weten allemaal dat bedragen in de voetballerij echt nergens meer over gaan. Ajax incasseert vaak genoeg, geef nu ook maar eens wat uit.

Eindelijk wordt er eens niet geïnvesteerd in potentie, maar in kwaliteit.

Het huidige transferrecord staat nog altijd op naam van Miralem Sulejmani, die voor iets meer dan 16 miljoen euro naar Ajax kwam. Als je bedenkt dat die overgang uit 2008 stamt en welke gekkigheid er nadien is losgebarsten, werd het in feite de hoogste tijd dit record eens te breken.

Beter laat dan nooit. Het was altijd alsof Ajax in zijn mooiste pak wilde judoën met een hand op zijn rug en dan weer een verbaasde blik opzette als het slachtoffer was van een ippon, uitgevoerd door een enthousiaste tegenstander uit pakweg Trondheim.

Eindelijk is er nu eens een transfer in de maak waarbij het idee niet zozeer is om over een jaar of twee het dubbele te verdienen. Eindelijk wordt er eens niet geïnvesteerd in potentie, maar in kwaliteit. Kwaliteit mag wat kosten, zeker als het om de 29-jarige Tadic gaat.

Hopelijk betaalt de keuze voor kwaliteit zich ook uit en wordt dit serieus onderdeel van de transferstrategie van Ajax. We moeten alleen niet doen alsof Tadic de wonderspeler is die de steenrijke club in zijn eentje naar de Champions League of het kampioenschap schiet. Het complete elftal moet kwaliteit herbergen, zo bleek afgelopen seizoen al, niet alleen de linkervoet van de meest creatieve speler.

Daarom is het fijn dat Ajax voor de poort ligt en niet zomaar van plan is om diverse ruwe diamanten bij het eerste het beste bod van de hand te doen. Als dat lukt, wordt het weer tijd om complimenten uit te delen omdat de selectie rondom de eerste veldtraining wel degelijk rond bleek.

Ik ben nu wel heel positief, zeker als je bedenkt dat ik Ajacied ben. Die extra lading complimenten volgt dan met terugwerkende kracht. Ik durf nog niet te juichen, mijn vertrouwen is broos en morgen kan alles anders zijn, maar wat zou het fijn zijn als we straks eens kunnen concluderen dat Ajax een kwaliteitsslag heeft gemaakt.

Duurt het nog lang voordat de transfermarkt sluit? Ik begin alvast met aftellen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >