Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zestienjarige Gravenberch mag met eerste elftal meetrainen

Het goede nieuws blijft maar komen voor Ryan Gravenberch. Hij is krap zestien jaar, maar beleeft een toptijd. Gravenberch ging recent de boeken in als eerste winnaar van de Abdelhak Nouri Trofee, tekende zijn eerste profcontract en mag zich nu melden bij de hoofdmacht.

18 juni 2018 - 18:34
UsershyraDesktopajax_dataimages28b51adefbad2217f6f87d6e32133a47_normal
Goed genoeg is oud genoeg, redeneert men bij Ajax. © Pro Shots

Een deel van de Ajaxselectie meldde zich maandag op De Toekomst voor de intake. Het seizoen wordt afgetrapt met diverse testjes om te kijken hoe de spelers ervoor staan. Een van de spelers die zich mocht melden, was Gravenberch.

“Het is geweldig, haha,” reageert Gravenberch als Ajax TV hem voorlegt dat het deze dagen allemaal niet op kan. “Ik heb, geloof ik, wat testjes, maar hoe dat verder zit, weet ik nog niet.”

Inmiddels weet Gravenberch wel hoe het zit. Hij weet meer dan wij, maar zeker is dat hij de voorbereiding bij het eerste elftal begint. Er zijn natuurlijk nog wat internationals afwezig, maar het is altijd leuk als een jongen uit de eigen jeugd de kans krijgt.

Meer eigen jeugd dan middenvelder Gravenberch ga je spelers niet vinden op De Toekomst. Hij speelt al sinds de F’jes in het shirt van Ajax. “Ik loop hier nu toch met een ander gevoel, dat is geweldig! Ik ga nu met de grote mannen mee.”

Het tweede deel van de selectie wordt dinsdag op het trainingscomplex verwacht, waarna woensdag de eerste echte training op het programma staat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >